İlk teravih Cumartesi akşamı

Güncelleme Tarihi:

İlk teravih Cumartesi akşamı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Suudiler oruca yanlış başlıyor

Müslümanların orucu, bu pazar başlıyor. Ancak Suudi Arabistan, Ramazan'a yine bir gün önce başlayacak. Diyanet, Türkiye'nin hesaplarının kesinlikle doğru olduğunu belirterek, Suudilere göre oruç tutmak isteyenleri yanlış yapmamak için uyardı.

İSLAM dünyasının kutsal ayı Ramazan, 19 Aralık Cumartesi günü kılınacak ilk teravih namazı ile başlayacak, sahur Ankara'da saat 05.27'de, İstanbul'da 05.44'te, İzmir'de ise 05.47'de sona erecek. Vatandaşlar, 20 Aralık Pazar günü oruçlu olacak.

İFTAR VE İMSAK

İftarı en erken Ardahan ve Karslılar, en geç de İzmirliler açacak. Ardahan ve Kars'taki vatandaşlar, iftarlarını 15.50'de yaparken, Van'da 15.55, Kocaeli'de 16.42'de, İstanbul'da 16.45'te, Hakkari'de 16.56'da, Çanakkale 16.58'de, Aydın'da 16.59'da oruç bozulacak.

Bu arada, Suudi Arabistan'ın, Ramazan'a Türkiye'den bir gün önce başlayacağı öğrenildi. Suudi Arabistan'ın vakit hesaplamalarında yanıldığını, bu yüzden de oruca bir gün önce başladığını ifade eden Diyanet yetkilileri, Arabistan'a göre oruca başlayacak olan vatandaşları uyararak, Türkiye'nin hesaplamalarının kesinlikle doğru olduğunu bildirdiler.

CAMİLERDE HAZIRLIK

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, müftülüklere bir genelge göndererek, camilerin Ramazan için hazırlanmasını istedi. Genelgeye göre camiler temizlenecek, elektrik, ısınma tesisatı ve ses cihazları gözden geçirilecek. Sabah ve akşam ezanları Diyanet Takvimi'nde gösterilen imsak ve iftar vakitlerinde her camide aynı anda okunacak. Ezanlar okunurken ses cihazları gereğinden fazla açılmayacak.

YETKİLİ VAİZLER

İmamlar, teravih namazlarında süratten kaçınacak ve teravihi, namaz sürelerinde kıldırmaya özen gösterecekler. Vaazlarda yetkisiz kişiler görevlendirilmeyecek, siyaset yapılmayacak. Ramazan ayı süresince bütün görevliler görevleri başında bulunacak ve zorunlu haller dışında hiçbir cami görevlisine izin verilmeyecek. Camilerde yetkisiz kişilerce yardım toplanmasına kesinlikle izin verilmeyecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!