İlk kadın turist uzayda

Güncelleme Tarihi:

İlk kadın turist uzayda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2006 00:00

Dünyanın ilk kadın uzay turisti İran asıllı Amerikan vatandaşı Anuşe Ansari’yi taşıyan uzay aracı, Kazakistan’daki Baykonur Üssü’nden fırlatıldı. Uzaya giden dördüncü turist olan Anuşe Ansari, bu yolculuk için 25 milyon dolar ödeme yaptı.

İRAN asıllı Amerikalı Anuşe Ansari, uzaya giden ilk kadın turist oldu. Rus yapımı Soyuz roketininin dünya çevresinde yörüngeye girmesiyle uzay seyahatine başlayan Anuşe Ansari’ye bir Rus ve bir Amerikalı astronot eşlik ediyor. Bu gezi için 4 yıl beklemek zorunda kalan ve 6 ay boyunca eğitim alan Ansari, yarın Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) ulaşacak. Uzayda 8 gün geçirip dünyaya geri dönecek olan Ansari’nin uzay tatili için 25 milyon dolara yakın bir ücret ödediği tahmin ediliyor.

UZAYDAN İRAN NASIL

İran’da gerçekleşen İslam devrimi sırasında, henüz 16 yaşındayken ailesi ile birlikte Amerika’ya kaçan Ansari, dilini bile bilmediği bir ülkeye yerleştikten yıllar sonra, kurduğu telekomunikasyon şirketi sayesinde milyonlarca dolar kazandı. En büyük isteğinin "uzaydan İran’ı görmek" olduğunu ve bu seyahatinin İranlı gençler için bir örnek teşkil etmesini isteyen Ansari, İran’da kahraman ilan edildi. İran’da bulunan reformist gazeteler, "uzaydaki ilk İranlı" başlığı altında Anuş Ansari’nin fotoğraflarını yayınlayarak İran’ınr gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!