İlk hac kafilesi Muş'tan yola çıktı

Güncelleme Tarihi:

İlk hac kafilesi Muştan yola çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2013 15:04

Muş ve Bitlisli 206 hacı adayı, kutsal topraklara gitmek üzere Muş'tan yola çıktı.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan'a uğurlanan 206 hacı adayı için Muş Havaalanı'nda düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Recep Uzun, hac sezonunun bu yıl Muş'tan başlatıldığını belirterek, "2013 yılı hac sezonu bugün uğurladığmıız ilk kafileyle başladı. Diğer illerdeki hacı adaylarımız da farklı tarihlerde kutsal topraklara gidecek" dedi.
Hacı adaylarının heyecanını paylaşmak için bir araya geldiklerini vurgulayan Uzun, şöyle konuştu:
"Hacı adaylarımız mübarek topraklarda Mısır, Suriye ve Müslüman kardeşlerimizin yaşamış olduğu diğer ülkelerdeki sıkıntıların ve savaşların son bulması için dua edecekler. Ümidimiz o dur ki Cenab-ı Allah onların duasını kabul eder ve bu sıkıntılar son bulur. Ayrıca ülkemizde yaşanan sıkıntıların da son bulması için başlatılan çözüm sürecinin olumlu sonuçlanması için de dua bekliyoruz."
Kafile başkanı olan Hasköy Müftüsü Orhan İmamoğlu da kutsal topraklarda İslam aleminde yaşanan sıkıntıların son bulması için dua edeceklerine değinerek, çözüm sürecinin olumlu sonuçlanması için yakarışta bulunacaklarını ifade etti.
Hacı adaylarından Murat Arslan ise İslam'ın 5 şartından biri olan hac vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gittiklerini anımsatarak, "Gidilen yer Peygamber efendimizin gezdiği ve vahiylerin geldiği yerlerdir. Oralara gitmek ve onların yaşamış olduğu yerleri gezmek son derece gurur ve mutluluk verici" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından aileleri tarafından gözyaşları ve dualarla uğurlanan hacı adayları, özellikle Mısır ve Suriye başta olmak üzere tüm dünyada yaşanan katlimaların son bulması için dua edeceklerini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!