"İlk deneme"nin arkasından Harry Potter'ın yazarı çıktı

Güncelleme Tarihi:

İlk denemenin arkasından Harry Potterın yazarı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2013 13:14

Harry Potter serisinin İngiliz yazarı J. K. Rowling’in “Robert Galbraith” takma adıyla bir kitap yazdığı ve kitabın birçok eleştirmenden övgü aldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb2526f018fbb8f8ae30c1
Nisan ayında ilk baskısı piyasaya çıkmadan eleştirmenlere ve yazarlara gönderilen ve daha önce hiç roman yazmamış eski bir asker tarafından kaleme alındığı iddia edilen ‘Guguk Kuşunun Çağrısı’ isimli dedektif romanı İngiliz edebiyat çevrelerinde “Yeni bir yıldız doğuyor” yorumlarına neden olmuştu.

Birçok eleştirmen ve yazar ilk denemesinde bu denli sürükleyici ve ilgi çekici bir kitap yazmayı başaran Galbraith’i övmüş ancak bir grup gazeteci kitabın bir “ilk deneme” için fazla başarılı olduğunu düşünerek Galbraith’i araştırma kararı almıştı.

Sunday Times gazetesi yaptığı araştırmada Galbraith ve Rowling’in aynı menajer ve yayınevi ile çalıştığını ortaya çıktı. Kitabın yazım stilinin de Rowling’i andırdığı iddiaları sonrasında bir açıklama yapan Harry Potter yazarı, Galbraith olduğunu kabul etti.

Haberin Devamı

Rowling. “sırrı bir süre daha saklayabilmeyi isterdim çünkü Robert Galbraith olmak çok özgürleştirici bir deneyimdi. İnsanların yoğun ilgisi ve beklentisi olmadan bir kitap yayınlayabilmek ve herkesin romanla ilgini dürüst fikrini alabilmek çok güzeldi” dedi.

Rowling’in olduğu ortaya çıkan ve özel dedektiflik yapan savaş gazisi Cormoran Strike’ın maceralarını anlatan kitabın kısa zamanda çok satanlar listesinde yükselmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!