İlk bebek yarışı

Güncelleme Tarihi:

İlk bebek yarışı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

2000'in ilk bebeğine sahip olmak isteyenler için ideal döllenme tarihi konusunda tartışma çıktı. Daha önce 17-27 Mart arası olarak ilan edilen tarih, şimdi 9 nisan olarak değiştirildi.

Yeni Zelanda'da bir radyo da, belirlenen bu yeni tarihte, yani 9 Nisan'da 100 çifti lüks bir otelde ağırlayacağını ilan etti. Auckland'dan yayın yapan ZM Radio adlı istasyonun dünkü açıklamasında, yarışmanın uluslararası platforma da açıldığı bildirildi.

Nasıl başvurulacak?

Böylece radyonun yarışmasına Türkiye'den de katılmak serbest. Radyonun açtığı bu yarışmaya katılmak için başvuruda bulunurken, ‘‘2000'in ilk bebeğini neden istiyorum?’’ konulu bir kompozisyon yazmak gerekiyor. Ayrıca yarışmaya katılacak çiftlerin en az bir yıldır birlikte olması şartı da aranıyor. Ancak çiftlerin evli olması gerekmiyor.

Tarih tartışması

Bu arada, 2000'in ilk bebeğinin hangi gün dölleneceği konusundaki belirsizlik de sürüyor. Yeni Zelandalı uzmanlar bu tarihi 9 Nisan olarak tespit ettiler ancak İngiliz doktorlar, 17 Mart-27 Mart arasında ısrar ediyorlar. Belçikalı doktorlar ise bebeğin 280 günde doğacağını, İngilizlerin verdiği tarihin dokuz gün fazla olduğunu iddia ediyorlar.

Sezaryen şike sayılıyor

Yeni yüzyılın ilk bebeğinin ‘‘ilk’’ unvanını kazanması için normal doğumla dünyaya gelmesi gerekiyor; sezaryenle doğan bebek şansını kaybediyor. Daha doğmadan kaderi çizilen bebeğin, anne ve babasını da dolar milyoneri yapacağı söyleniyor. TV’ler, yeni bin yılın ilk bebeğine milyonlarca dolarlık hediyeler vaat ediyor. Japon TV’leri, dünyanın neresinde olursa olsun ilk bebeğin doğumunu görüntülemek için tüm imkanlarını kullanacaklarını duyurdular. Yarışı kazanan, Japon TV'lerinin vaat ettiği milyonlarca doları alabilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!