İlk ameliyatını oldu

Güncelleme Tarihi:

İlk ameliyatını oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 17:25

"Mavi bebek sendromu" olarak bilinen kalp rahatsızlığıyla dünyaya gelen ve Gazze'den İstanbul'a getirilen Retaj Seraj bebek ilk ameliyatını oldu.

Haberin Devamı

Mavi bebeğin tedavisini üstlenen Bahçelievler'deki özel bir hastanede dün gerçekleşen ameliyat başarılı geçti. Hastanenin Başhekimi Uzm.Dr. Oğuzhan Cücü, mavi bebeğe ilk olarak anjiyo yapıldığını söyledi. İki aşamalı olarak öngörülen ameliyatın ilkinin başarılı geçtiğini belirten Cücü, "Ameliyat 2 saat sürdü. Bebek yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda tedavisi sürüyor. 48 saat boyunca hayati tehlikesi devam ediyor." diye konuştu.

Rengi açıldı

Mavi bebeğin ameliyatını gerçekleştiren Opr. Dr. Barbaros Kınoğlu, çok küçük olduğu için Mavi bebeğe, özel bir anestesi yapıldığını açıkladı. Kınoğlu, "Doğuştan gelişmemiş olan akciğerlere suni bir damar vasıtasıyla, kan göndermek hedeflendi. Dün bu girişimle aort ana atar damar ile, sağ akciğer atar damarı arasına suni bir damar yerleştirildi." diye konuştu.

Dr. Kınoğlu, ameliyatın sorunsuz geçtiğini söyleyerek, bebeğin solunum cihazından çıkarıldığını, kendi solunumu üzerinden hayati değerler inin normal olduğunu belirtti. Dr. Barbaros Kınoğlu, Retaj bebeğin hayati tehlikesinin devam ettiğini de sözlerine ekledi. Dr. Kınoğlu, sorular üzerine bebeğin, geldiği güne kıyasla 150 gram kilo aldığını, her şey yolunda giderse ikinci ameliyat olan skan düzeltme ameliyatının yapılacağını açıkladı. Dr.Kınoğlu, Mavi bebeğin ameliyatın ardından renginin açıldığını da sözlerine ekledi. Retaj Seraj'ın durumuna ilişkin açıklama hastanenin acil servis kapısında yapılırken, Mavi bebek Seraj'ın babaannesi, Eitedal Abu Jarad doktorlara teşekkür etti.

Haberin Devamı

Gazze'den ambulans uçakla getirildi

Gazze'de, "Mavi bebek sendromu" olarak bilinen kalp rahatsızlığıyla dünyaya gelen Retaj Seraj bebeğin tüm tedavi masraflarını Bahçelievler'de özel bir hastane tarafından üstlenilmiş, Retaj bebek, 12 Haziran'da, DHA'nın da içinde bulunduğu özel bir ambulans uçakla İstanbul'a getirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!