Ilıcak'tan ağır suçlama: Askerin Apo ile ilişkisi var

Güncelleme Tarihi:

Ilıcaktan ağır suçlama: Askerin Apo ile ilişkisi var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

FP İstanbul Milletvekili Nazlı Ilıcak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yakalanmadan önce bölücübaşı Abdullah Öcalan ile ilişki kurduğu iddiasını ortaya attı. Ilıcak, Emniyet'in İstahbarat Dairesi'nin elinde bu ilişkiyi kanıtlayan telefon konuşma bantları bulunduğunu öne sürdü.

FP'nin dün basına kapalı olarak yapılan Meclis Grup toplantısında konuşan Ilıcak, İmralı'daki yargılamanın tamamlanmasının ardından bu olayın derinlemesine araştırılması için Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulmasını ve Öcalan'ın da ifadesinin alınmasını önerdi.

Ilıcak, bu iddiasını, Öcalan'ın DGM savcıları ile İmralı'daki duruşma sırasında verdiği ifadelere dayandırdı. Bu ifadelerde, TSK'nın kendisiyle ilişki kurduğu yönünde açıklamalarının bulunduğunu savunan Ilıcak, PKK'nın cezaevleri sorumlusu Sabri Ok ile bir süre önce yurtdışına çıkan avukatlarından Selim Okçuoğlu'nun bu ilişkiyi ortaya koyan telefon konuşmalarının İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından dinlendiğini söyledi.

Bu telefon konuşma kayıtlarının yanı sıra, Öcalan'ın Le Monde gazetesine verdiği bir demecin de bu ilişkiyi ortaya koyduğunu öne süren Ilıcak, bu teması ise ordudaki üst kademe terfilerle ilişkilendirdi. Ilıcak, ordu içinde iki kanat bulunduğunu ve Öcalan ile bu kanatlardan birinin ilişkiye geçtiğini öne sürdü. Bunun altında ise bölücü terörün yerine irticai faaliyetleri öne çekerek, TSK'nın üst yönetimine gelme planının yattığını iddia etti. Ilıcak, Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanvekili Bülent Orakoğlu'nun önce Amerika'ya gönderilip, sonra da ajan ilan edilerek yargılanmasının da bu ilişkiyle bağlantılı olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, Mehmet Ağar'ın kızının düğününe gitmesinin de, PKK ile teması zedeleyecek bir mesaj olacağı gerekçesiyle engellendiğini öne süren Ilıcak, bu konuda Aydoğan Vatandaş adlı bir yazarın kaleme aldığı ‘‘Armegedon’’ adlı kitabına dikkat çekti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!