İleri derecede kanaat için belgenin aslı şart

Güncelleme Tarihi:

İleri derecede kanaat için belgenin aslı şart
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2010 00:00

Mart 2009’da hazırlandığı öne sürülen ‘Kafes Operasyonu Eylem Planı’nın fotokopisi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı’nda 3 uzman tarafından incelendi.

Haberin Devamı

El yazısı ve imza tetkiki yönünden ‘Poyrazköy davası’ sanıkları Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe, Deniz Binbaşı Eren Günay, emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş, Deniz Binbaşı Emre Onat ve Deniz Yarbay M. Turhan Ecevit’in el yazıları ile karşılaştırılan 14 sayfalık belge için, emniyet uzmanları şu raporu verdi:

‘Benzerlikler var ama...’

1 Kafes Operasyonu Eylem Planı 1’inci sayfasındaki “Uygundur. Kadir Paşa Koor. etsin” ibareli okunabilen el yazılarında, teşhis ve tespite elverişli itiyadi kaligrafik tanı unsurları belirlenememiştir. Bu itibarla, tetkike konu olan el yazılarının, mukayeseye esas el yazısı mevcut şahısların eli mahsulü olup olmadığı hususunda bir netice beyan edilemememiştir.

2 Kafes Operasyonu Eylem Planı’nın 6’ncı sayfasındaki, “Ercan Kireçtepe Dz. Yarbay Özel Operasyon Gücü Komutanı Vekili” ibarelerinin üzerinde mevcut imza ile Ercan Kireçtepe’nin imzaları mukayese edildiğinde, imzaların genel formları, başlangıç ve bitiriliş özellikleri, el harektlerinin yapıları yönünden uygunluk ve benzerlikler müşahede edilmiştir. Mevcut imzanın Kireçtepe’nin eli mahsulü olması mümkün görülmüş ise de ileri derecede beyan elde edilebilmesi için asıl belge üzerinde inceleme yapmak yararlı olacaktır.

‘Bir kanaate  varamadık’

Haberin Devamı

3 Kafes Operasyonu Eylem Planı üzerinde bulunan Görev Bölümü sayfasındaki, “(E) Dz. Bnb. Özel Plan Hücre Lideri” ve “Psikolojik Harekat Kampanya Kontrol” başlıklı sayfadaki imzalarda Levent Bektaş’ın imzası ile genel şekil, tersim ve diğer özellikler açısından benzerlik gözlenmiş ise de belgenin asıl olmayıp, Levent Bektaş’ın mukayese imzalarının yetersiz olması nedeniyle herhangi bir kanaatte bulunmak mümkün olamamıştır.
4 Kafes Operasyonu Eylem Planı’nın Silah ve Mühimmat ve Malzeme Listesi başlıklı sayfadaki, “Eren Günay Dz. Bnb. Marmara Bölge 2’nci Hücre Lideri” ibaresi üzerinde imzanın genel formları, başlangıç ve bitiriliş özellikleri, el harektlerinin yapıları, noktalama itiyadı, oluşturulan hatların birbirine olan konumları yönünden uygunluk ve benzerlikler müşahede edilmiştir. Mevcut imzanın Eren Günay’ın eli mahsulü olması mümkün görülmüş ise de ileri derecede beyan elde edilebilmesi için asıl belge üzerinde inceleme yapmak yararlı olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!