İklim için biz size liderlik ediyoruz

Güncelleme Tarihi:

İklim için biz size liderlik ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2015 02:14

Dünya hükümetlerinin karbon salınımının azaltılmasını görüşeceği yeni iklim toplantısı öncesinde, Türkiye’de başlatılan “İklim İçin” kampanyası dün tanıtıldı. Liderlere mesaj açıktı: “Siz bize değil, biz size liderlik ediyoruz. Zaman eylem zamanı.”

Haberin Devamı

DÜNYANIN kaderinin çizileceği ve gelecek aralık ayında Fransa’nın başkenti Paris’te toplanacak BM İklim Değişikliği Sözleşmesi Taraflar Konferansı öncesi, aralarında birçok ünlü ismin de bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi biraraya gelip, “İklim İçin Ben De Varım” dedi. İklim değişikliğinin, gezegenin şimdiye kadarki en büyük ortak sorunu olduğuna dikkat çekmek amacıyla başlatılan ‘İklim İçin’ kampanyası, Beyoğlu’ndaki ‘Tatavla Sahne’de gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı.
‘ŞAKA DEĞİL, EYLEM ZAMANI’
Bilim insanlarına göre eğer acilen harekete geçilmezse, dünya iklim değişikliğinde geri dönülemez bir noktaya ulaşacağına ve Türkiye’de de iklim değişikliği etkisinin, kuraklık, aşırı yağışlar, hortumlar olarak hissedilmeye başladığına dikkat çeken gönüllüler, dünya liderlerine, “İşin şakası yok. Siz bize değil, biz size liderlik ediyoruz. Zaman eylem zamanı” diye seslendi.
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur’un da destek verdiği kampanyanın açılış konuşmasını yapan Açık Radyo’nun Kurucusu ve Yayın Yönetmeni akademisyen Ömer Madra, Türkiye’de de görülmüş en büyük iklim eylemlerini oluşturmak için harekete geçtiklerini belirterek, “Torunlarımızın daha daha kaliteli bir hayat sürdürüp sürdüremeyeceği konusunda kararları biz almalıyız. Dinozorları yok eden dev bir göktaşıydı. Şimdiki durum faklı. O göktaşı bizzat biziz. İnsanlık yani” dedi. “İklim İçin, Ben De Varım” manifestosunu ise tiyatro sanatçısı Eraslan Sağlam okudu. Sağlam, “Gelin, iklim için harekete geçelim. Kendilerine gider diyenlerin ortaya koyamadıkları değişimin güçünün bizde olduğunu gösterelim” çağrısı yaptı.
‘BİZDEN SONRA TUFAN OLMASIN’
Oyuncular Sendikası Genel Sekreteri Tilbe Saran da neden “Ben de varım” dediğini şu sözlerle açıkladı: “Katır tırnaklarının baharda kokusundan bizi bayılttığı, erguvanların altında oturabildiğimiz, denizlerde balıkların plastik yiyip ölmediği, karabatakların ziftlere bulanıp köpük köpük kıyılara çarpmadığı, kentin bitiminde ormanların başladığı, suların özgürce aktığı bir kent için buradayım. Her köşesine AVM dikilen saksı kadar topraklara mahkûm edilmeye, kent soylulaştırmasına karşı olduğum için buradayım. Bizden sonra tufan olmasın diye buradayım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!