İkizim nerede

Güncelleme Tarihi:

İkizim nerede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2006 00:00

Havva Eryiğit, iki hastanede çektirdiği ultrasonda doktorların kendisine ikiz bebek taşıdığını söylediklerini, ancak doğumda kucağına tek bebek verildiğini iddia ediyor.

MUSA, ailesinin iddiasına göre, iki hastanede çekilen ultrasonun sonucuna göre annesi Havva Eryiğit’in karnında yalnız değildi. Dünyaya en iyi arkadaşıyla birlikte geldi. Ama erkek olan ikizi, hastanede sır oldu.

33 haftalık Havva Eryiğit’in 5’inci doğumuydu. Sancılanınca 7 Ekim 1997’de Süleymaniye Kadın ve Doğum Hastanesi’ne kaldırıldı. Yanında eşi Bekir de vardı. Hastanede sezaryen için şartlar uygun değildi. Şişli Etfal Hastanesi’ne sevk edildi. Erken doğum olacaktı. Burada kuvöz olmayınca Zeynep Kamil Hastanesi’ne götürüldü. Çok kan kaybeden ve tansiyonu yükselen Havva Eryiğit, hemen sezaryene alındı. Birkaç saat sonra 1 kilo 400 gram ağırlığındaki erkek bebeği kucağındaydı. Öteki bebeğini sorduğunda ise "Yanılmışız, ikiz değilmiş" cevabını aldı.

ANNEYE 2 BİN YTL

Aile kendilerine böyle bir acı yaşattıkları için avukatları aracılığıyla Sağlık Bakanlığı’na 20 bin YTL tazminat davası açtı. Bakanlık müfettişleri, ailenin "Diğer bebeğimizi sattılar" iddiası üzerine hastanede inceleme yaptı. Raporda, hastanedeki ultrason cihazının bozuk olduğu, ikiz tanısının yanlışlıkla konulduğu belirtildi. Bu rapor üzerine mahkeme, ailenin dava talebini reddetti. Aile temyiz edince, Danıştay kararı bozdu. Yeniden yargılama yapan mahkeme, dosyaya sunulan iki ultrason sonucuna rağmen Havva Eryiğit’in ikiz bebeğe hamile olduğuna dair güçlü bir delil olmadığına kanaat getirdi. Sadece anneye, diğer çocuk için umutlanması, buna bağlı olarak manevi bir çöküntü yaşaması nedeniyle bakanlığı 2 bin YTL tazminat ödemeye mahkûm etti. Aile kararı tekrar temyiz etti, dosya Danıştay’da. Dava 9 yıldır sürüyor. Ailesi kadar şimdi 9 yaşında olan Musa da acı çekiyor ve kardeşinin akıbetini merak ediyor. Annesi ona oyuncak aldığında, "Anneciğim bir de kardeşim için al. Belki bulunursa birlikte oynarız" diyor.

RÜYAMDA GÖRÜYORUM

Sık sık rüya gördüğünü söyleyen Musa, "Hep kardeşimle top oynadığımızı görüyorum. Tıpa tıp bana benziyor. Ben rüyamda gördüğüme göre demek ki gerçekten bana benziyor. Acaba yaşıyor mudur? Hangi ailenin yanındadır?" diye soruyor. Havva Eryiğit, "Bebeğimizin satıldığı ailenin biraz vicdanı varsa onu bize geri verir. Aynı yumurta mı, ayrı yumurta mı ikizi olduğunu bilmiyoruz. Eğer aynı yumurta ikiziyse Musa’ya tıpa tıp benziyordur" diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!