İkinci uçan tabut İzmir’de

Güncelleme Tarihi:

İkinci uçan tabut İzmir’de
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2011 00:00

Rusya'da 7 Eylül’de “Lokomotiv” buz hokey takımının sonunu getiren uçak kazasında YAK-42 yolcu uçağının bir benzeri Türkiye’de bulundu.

Haberin Devamı

Bugün İzmir-Moskova seferini yapması beklenen uçağın hayati önem taşıyan parçalarından bazılarının  kullanım süresinin dolduğu tespit edilince, uçağın İzmir’den kalkışı yasaklandı. 

Resmi RİA ajansının haberine göre Yaroslav’ faciasında uçağı düşen “Yak Servis” havayolu şirketinin  tüm uçakları Rusya Teknik Denetim Dairesi tarafından inceleme altına alınınca, sorunlu ikinci bir uçağın İzmir’de olduğu ortaya çıkardı. Uçağın kalkışına 18 saat kala Türkiye’de buluna uçağı tepeden tırnağa inceleyen Rusya’dan gönderilen teknisyenler, uçuş esnasında hayati önem taşıyan önemli parçalarından birinin kullanılamaz olduğunu tespit etti. Teknisyenler  bu durumda İzmir’den Moskova’ya sefere çıkamayacağını rapor edince  uçak, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda ikinci bir emre kadar bağlandı. Eski parça yüzünden havada arıza yapma olasılığı yüksek uçağın ancak bu detayın değiştirilmesinden sonra Rusya’ya dönebileceği de kaydedildi.

Haberin Devamı

Lokomotiv’e son veda

Faciada ölen 36 oyuncunun 24’ü için dün Yaroslav’daki  Arena-2000 Stadyumu’nda, Rusya Başkana Vladimir Putin’in de katıldığı bir tören düzenlendi. Havanın yağışlı olmasına rağmen 100 bini aşkın Rus, tabutların önünden saygı geçişinde bulundu.  Trajedi hakkında suskun kalan Putin, sporcuların başucuna bir demet kırmızı gün bırakmakla yetindi. Takımın 12 yabancı oyuncusunun naaşları ise ülkelerine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!