İkinci öğretim nedir? Üniversitede ikinci öğretim hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

İkinci öğretim nedir Üniversitede ikinci öğretim hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2022 10:12

YKS tercihleri 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Tercih yapacak adaylar bu süreçte bazı detayları merak ediyor. Bunlardan biri de ikinci öğretim. Peki ikinci öğretim nedir? İkinci öğretim ders saatleri nasıldır? İşte detaylar...

Haberin Devamı

YKS sonuçları ve tercih kılavuzu yayınlandı. Adaylar gitmek istedikleri bölüm ve üniversite tercihlerini 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Bazı bölüm ve programlarda ikinci öğretim de yapılmaktadır. İşte ikinci öğretimle ilgili bilgiler...

İKİNCİ ÖĞRETİM NEDİR?

Bazı yükseköğretim kurumlarında örgün, önlisans ve lisans programlarının bir kısmının eş değeri programlar örgün eğitim saatleri dışındaki zamanlarda (akşam saatlerinde) yürütülmektedir. Bu öğretim Ikinci Öğretim olarak adlandırılır. Yani ikinci öğretim, örgün eğitim programlarının dışındaki zaman diliminde verilir.

İkinci öğretim puanları ve ders saatleri farklıdır. Bölümlerin ikinci öğretimine kayıt yaptıran öğrenciler, örgün öğretim öğrencilerden farklı olarak harç ücreti ödemektedir.

Haberin Devamı

İkinci öğretim öğrencileri bölümlerinden mezun olduklarında diplomalarında "ikinci öğretim" ya da benzeri bir ifade yer almamakta, diplomaları örgün öğretim mezunu öğrencilerle aynıdır.

BAKMADAN GEÇME!