İkinci Ergenekon davasının 19. duruşması başladı

Güncelleme Tarihi:

İkinci Ergenekon davasının 19. duruşması başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2009 10:21

İkinci “Ergenekon” davasının 19. duruşmasına başlandı.

Haberin Devamı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen duruşmaya, gazeteci Tuncay Özkan, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu tutuklu 48 sanık katıldı.

Tutuklu yargılanan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Yarbay Mustafa Dönmez ve Durmuş Ali Özoğlu ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, tutuksuz yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Muhittin Erdal Şenel, Ünal İnanç, Hüseyin Vural Vural ve Erol Mütercimler de hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, geçen duruşmada asma tavanda meydana gelen çökmenin hafta sonunda tamir edilerek eski haline getirildiğini ifade ederek, buna ilişkin ilgili şirket tarafından gönderilen yazının dosyaya konulduğunu söyledi.

Duruşma, tutuklu sanık Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın ikinci kez gözaltına alındığında Cumhuriyet Savcılığı tarafından alınan ek ifadesinin Başkan Şengün tarafından okunmasıyla devam ediyor.

Bu arada, duruşmayı Cumhuriyet gazetesi yazarları Ümit Zileli ve ressam Bedri Baykam da izliyor.

Geçtiğimiz cuma günü, asma tavandan ve metal havalandırma kısmından düşen parçalar nedeniyle, bu şekilde duruşma yapmanın can güvenliği açısından risk oluşturacağı belirtilmiş, tamir için duruşma ertelenmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!