İkinci Ergenekon davasında 136. duruşma

Güncelleme Tarihi:

İkinci Ergenekon davasında 136. duruşma
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 27, 2011 12:29

21 tutuklu 118 sanığın yargılandığı İkinci "Ergenekon" davasının 136. duruşmasının görülmesine devam ediliyor. Davanın sanığı İbrahim Şahin’in uzaktan akrabası olan tutuksuz sanık Erdal Şahin, bugünkü çapraz sorgusunda İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’le tanışmadığını söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, gazeteciler Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay ile İbrahim Şahin’in de aralarında bulunduğu tutuklu 17 sanık katıldı. Tutuklu sanıklardan Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Fatih Hilmioğlu ve Ersin Gönenci ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, OdaTv’ye yönelik operasyonun ardından "Ergenekon" davası kapsamında tutuklanan bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük ile birlikte 8 tutuksuz sanıkta duruşmada hazır bulundu. Duruşmada dün savunmasını yapan davanın sanığı İbrahim Şahin’in uzaktan akrabası olan tutuksuz sanık Erdal Şahin’in çapraz sorgusunun yapılmasına devam edildi.

"GENELKURMAY’DA DE" DEMİŞTİR, BEN DE ÖYLE DEMİŞİMDİR

Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu’nun, "İbrahim Şahin ile nerelere gittiğiniz? sorusuna sanık Erdal Şahin, "Behçet Oktay’ın yanında çay içtiğimizi hatırlıyorum. Bazı arkadaşlarının yanına giderdi. Akşamları da kahvede kağıt oynardık" diye cevapladı. "İbrahim Şahin’i Genelkurmay Başkanlığı’na götürdünüz mü?" sorusuna Erdal Şahin, "Hatırlamıyorum" dedi. Bunun üzerine Haşıloğlu, Erdal Şahin’in bir telefon konuşmasını hatırlatarak, ’Telefon konuşmanızda İbrahim ağabeyim Genelkurmay’da diyorsunuz?" dedi. Erdal Şahin ise ’ O konuşmayı hatırlamadığını belirterek, "İbrahim Şahin arayan kişiyle konuşmak istememiştir ’Genelkurmay’da de" demiştir ben de öyle demişimdir" ifadelerini kullandı.

"DOĞU PERİNÇEK’LE TANIŞMADIM"

Üye hakim Haşıloğlu, sanık Erdal Şahin’in kalaşnikof ile çekilmiş bir fotoğrafının olduğunu, bu fotoğrafı açıklamasını istedi. Erdal Şahin ise "Yazın yaylaya çıkılır bizim oralarda. Yaylamızda 2 PKK’lı yakalanmasının ardından, babam gönüllü köy korucusu olmuştu ve kendisine kalaşnikof verilmişti. Ben de yaylaya giderken kalaşnikof ile hatıra fotoğrafı çekilmiştim. Fotoğrafı çekildiğimde babam da yanımdaydı" diye konuştu. Erdal Şahin sorular üzerine, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile tanışmadığını, İbrahim Şahin’in bir defasında Ulusal Kanal’da programa katıldığını hatırladığını söyledi. "Doğu Perinçek ile İbrahim Şahin’?n arasındaki iletişim nedir?" sorusuna ise Erdal Şahin "Sadece İbrahim Şahin programa katıldı o kadar" diye cevapladı.

ERDAL ŞAHİN'E ÇAPRAZ SORGU

Üye hakim Haşıloğlu da, sanıklar İbrahim Şahin ve Fatma Cengiz’in "Terörle mücadelede kurulacak yeni birimle ilgili" beyanlarında geçen asker kişilerden Bekir Kalyoncu ve Metin Gürak hakkında herhangi bir yasal işlem yapılıp yapılmadığına ilişkin Genelkurmay Başkanlığından gelen yazıda "Gerek şahıs olarak gerekse kurum olarak bu şahıslar hakkında bir kanuni takibat yapılmadığının" bildirildiğini söyledi.

Haşıloğlu ayrıca, gelen yazının ekinde yer alan Bekir Kalyoncu’nun "İbrahim Şahin’i tanımam. Hiçbir ortamda ne yüz yüze ne de aracılar vasıtasıyla ne de telefon veya başka bir haberleşme vasıtasıyla görüşmedim. Zaten söz konusu tarihte Genelkurmay Başkanlığında görevli değildim" şeklindeki beyanını okudu. Metin Gürak ile ilgili açıklamada da "Bu kişilerle, hiçbir yerde hiç bir şekilde temas ve görüşmesi olmadığını, Fatma Cengiz’in TSK’nın hiç bir biriminde görev yapmadığını" söylediğini ifade eden Haşıloğlu, İbrahim Şahin’in bu kişilerle görüştüğüne ilişkin bilgisi olup olmadığını sordu. Erdal Şahin de, bu konuda bilgisi olmadığını ifade ederek, "Ben sabahları işe gidiyorum. Sürekli yanında değildim " dedi.

Haberin Devamı

DURUÅžMA, 29 EYLÃœL’E ERTELENDÄ°Â

 Erdal Åžahin’in ardından tutuksuz sanık astsubay Murat Eke’nin savunmasını yaptı. Suçlamaları reddeden sanık Eke, beraatini istedi. Sanık savunmasının alınmasına ara veren mahkeme heyeti duruÅŸmayı 29 Eylül’e erteledi. Â

   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!