İkinci Edirne vakası

Güncelleme Tarihi:

İkinci Edirne vakası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sanatçı Muazzez Ersoy'un iki mahkûm tarafından otelde kurşunlanması olayından sonra, yine aynı cezaevinde yatan 12 yıla mahkûm Gürkan Şen'in, lise öğrencisi bir genç kıza Kervansaray Otel'de tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Edirne Tarım Açık Cezaevi'nde kalan 2 hükümlünün, Kervansaray Otel'de sanatçı Muazzez Ersoy'a silahlı saldırısından sonra kamuoyunun gündemine gelen skandallara, yeni bir halka daha eklendi. Edirne Tarım Açık Cezaevi'nde kalan cinayetten hükümlü Gürkan Şen'in, lise öğrencisi bir kızla Kervansaray Otel'de cinsel ilişkiye girdiği ortaya çıktı. 22 yaşındaki Gürkan Şen, 17 yaşındaki N.Ç. ile evlenerek ceza almaktan kurtuldu.

12 yıla mahkûm

12 yıllık hapis cezasını çekmekte olan Gürkan Şen, protokol uygulamasıyla Arasta Çarşısı'nda Cuma Karaha'ya ait şekerci dükkânında çalışırken tanıştığı N.Ç. ile Kervansaray Otel'de birlikte oldu. Şen, gece olunca cezaevine dönerken, N.Ç. ise korkusundan eve gitmeyip geceyi otelde geçirdi.Bir gün sonra N.Ç.'nin eve dönmesiyle olay ortaya çıkınca, aile şikâyetçi oldu.

Kızlık bozmadan dava

Bunun üzerine Gürkan Şen hakkında, 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle, reşit olmayan mağdureleri alıykoyma, cinsel ilişkide bulunup kızlık bozma suçlaması ile dava açıldı. Durumun ortaya çıkmasıyla Şen, Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. Ardından Gürkan Şen ile N.Ç. 18 Mayıs günü evlendiler. Önceki gün yapılan ilk duruşmada mahkeme Gürkan Şen'in N.Ç. ile evlenmesini dikkate alarak, mahkum hakkında açılan kamu davasının 5 yıllık zaman aşımı süresi içinde boşanmaması şartıyla ertelenmesini kararlaştırdı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!