İkinci cinayetin nedeni memurların ihmalkárlığı

Güncelleme Tarihi:

İkinci cinayetin nedeni memurların ihmalkárlığı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2008 00:00

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde 1999 yılında imamı öldüren Ömer Yılmaz’ın 10 yıl süreyle 6 ayda bir doktora gidip kontrol edilmesi gerekirken, bu yöndeki hastane yazısı, adliye memurları tarafından ilgili yerlere gönderilmedi.

Adliyedeki bu aksaklık nedeniyle 6 ayda bir doktor kontrolünden geçmeyen Ömer Yılmaz, 2004 yılında da bu kez 3 yaşındaki oğlu Mert Melih Yılmaz’ı öldürdü. Kaçan Ömer Yılmaz’ın yakalanmasından sonra skandal ortaya çıktı. Unutkanlık savcılık raporuyla da kesinleşince Yılmaz’ın eşi Hülya Yılmaz, avukatı Hamdi Özkaya aracılığı ile Adalet ve Sağlık Bakanlığı’na karşı 75 bin YTL manevi, 25 bin YTL maddi olmak üzere toplam 100 bin YTL’lik tazminat davası açtı.

Avukat Hamdi Özkaya, "Manisa Ruh ve Sinir Hastanesi ile Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi’nde görev yapan memurların unutkanlığı, telafisi olmayan bir cinayete neden oldu. Ömer Yılmaz öz oğlunu öldürdü. Yaşanan unutkanlıklar yüzünden müvekkilim Hülya Yılmaz, ruh sağlığı bozulan eşi yüzünden oğlunu yitirmiştir. Unutkanlık bir aile dramına neden olmuştur" dedi.

İzmir Bölge İdare Mahkemesi’nde geçen gün sonuçlanan davada, mahkeme iki bakanlığı 10 bin YTL manevi 2 bin 500 YTL maddi, yasal faizi hariç toplam 12 bin 500 YTL tazminata mahkûm etti. Verilen tazminatın komik olduğunu söyleyen avukat Hamdi Özkaya, "İzmir’de doğduktan sonra Kızılay tarafından Y.O.’ya AIDS’li kan verildi. Ailenin açtığı dava sonunda Sağlıkk Bakanlığı, o tarihte 80 bin YTL gibi rekor bir tazminata mahkûm oldu. Oysa bizim davamızda bir değil, iki kurum hatası var. Üstelik bu hata küçük çocuğun hayatına mal olmuştur. Kararda ’Ağır kusur’ denmesine rağmen verilen tazminat düşündürücü. Kararı bozmak için Danıştay’a başvuracağız" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!