İki yaşını dolduran Siyam ikizlerine buruk doğum günü

Güncelleme Tarihi:

İki yaşını dolduran Siyam ikizlerine buruk doğum günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2002 02:02

Siyam ikizleri Ayşe ve Sema 25 Aralık 2000’de dünyaya geldi. Anne ve babalarının katılmadığı 2. doğum günleri, Ayşe’nin ateşinin yükselmesi nedeniyle buruk geçti.

ÇUKUROVA Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde gözlem altında tutulan Kahramanmaraşlı siyam ikizleri Ayşe ile Sema Tanrıkulu, ikinci doğum günü kutlaması buruk kutladı.

Balcalı Hastanesi Gönüllüler Derneği tarafından yapışık ikizler için doğum günleri olan 25 Aralık'tan bir gün önce düzenlenen kutlama Çocuk Cerrahi Servisi'nde yapıldı. Ancak Sema'nın vücut ısısının 37 derece olmasına rağmen hastalanan Ayşe'nin ateşinin 38.5 dereceye çıkması nedeniyle doğum günü buruk geçti. Partiyi düzenleyen gönüllülerin iyi dilek ve alkışlarına, ikizlerin ağlama sesleri karıştı. Siyam ikizlerine iki ayrı pasta yaptırıp, üzerlerine ikişer mum diken gönüllüler, ikisine birer de bebek armağan etti. Ancak doğduklarından beri anneleri Hatice ile babaları Yunus Tanrıkulu'nu bir kez bile göremeyen ikizler yeni bir yaşa daha buruk girmek zorunda kaldı.

Doktorlar, Siyam ikizlerinden Ayşe'nin ateşlenmesinin basit bir soğuk algınlığından kaynaklandığını, kan dolaşım sisteminin büyük oranda ayrı olması nedeniyle ikisinin ateşinin farklı olabileceğini söyledi.

Siyam ikizleri Ayşe ve Sema Tanrıkulu 25 Aralık 2000'de Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Tek bedende iki insan olarak yaşamlarını sürdüren siyam ikizlerinin ailesi halen Türkoğlu İlçesine bağlı Kırmakaya köyünde yaşıyor. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilim Komisyonu, yaptığı incelemeler sonunda 2 baş, 2 ayak, 4 kol ve 2 kalbe sahip ikizlerin ameliyatla ayrılmamalarına karar verdi. Ayşe ile Sema'nın annesi Hatice Tanrıkulu daha sonra sağlıklı bir kız bebek daha dünyaya getirdi. Anne Tanrıkulu, geçtiğimiz günlerde DHA muhabirinin sorusu üzerine ‘‘Çocuklarımı o şekilde görmeye yüreğim dayanmaz, bu nedenle yanlarına gelemiyorum’’ demişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!