İki yakasından Ege’yi mayaladık

Güncelleme Tarihi:

İki yakasından Ege’yi mayaladık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2008 00:00

Atina ziyaretini değerlendiren Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, "Gerçekten memnun edici bir ziyaret oldu. Her yeri açtılar, her yere gittim. Temaslarımdan izlenimlerim çok olumlu. Ege’nin iki yakasından maya çaldık. Türk-Yunan dostluğunun temellerini atacağız. Yunan komutan da öyle düşünüyor" dedi.

Haberin Devamı

YUNANİSTAN’a resmi ziyaret gerçekleştiren ilk Türk Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç Atina’daki temaslarını "Ege’nin iki yakasına maya çaldık bakalım tutacak mı?" diye değerlendirdi. Yunanlı muadili Yorgo Karamalikis ile görüşen Ataç’ı, Yunan başkentinden 150 kilometre mesafedeki Nafplion Kenti’ni dolaşırken bulduk ve Yunanistan ziyaretini sorduk. Cevabı "Gerçekten memnun edici bir ziyaret oldu. Her yeri açtılar, her yere gittim. Temaslarımdan izlenimlerim çok olumlu. Ege’nin iki yakasından maya çaldık. Tutacak mı, göreceğiz" oldu.

Sivil ziyaret

Sivil kıyafeti ve rahat davranışlarıyla Nafplion sakinlerinin ilgisini çeken Ataç, elinde fotoğraf makinesiyle Yunanistan’ın bağımsızlığını kazandıktan sonraki bu ilk başkentinde sürekli fotoğraf çekti. Kentin çok iyi korunmuş olması Ataç’ın dikkatinden kaçmadı. Ataç, Atina’da temasları sırasında Pire’deki "Türk şehitliğini" ziyareti sırasında ise Hürriyet’in sorusuna "Her şey denizlerde başlar. Denizciler her şeyi yapar. İyi bir başlangıç olacağına inanıyorum. Sağlam bir Türk-Yunan dostluğunun temellerini atacağımız görüşündeyim. Yunan Deniz Kuvvetleri Komutanı da öyle düşünüyor" cevabını verdi.

/images/100/0x0/55eb213bf018fbb8f8ad19ed


Okulu da gezdi

Ataç, Atina kent merkezindeki Sintagma (Anayasa) Meydanı’nda bulunan Meçhul Asker Anıtı’na da çelenk koydu. Ataç, Atina yakınlarındaki sosyete adalarından Hidra’yı da günübirlik ziyaret etti. Burada Yunan Deniz Kuvvetleri okulunu gezdi. Ataç, Hidra Adası sakinleri tarafından ilgi ile karşılandı.

Davetli gitti

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, güven artırıcı önlemler kapsamında Atina’ya yaptığı resmi ziyaretine 30 Eylül günü başladı. Yunanistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yorgo Karamalikis’in davetlisi olarak Yunanistan’ı resmen ziyaret eden ilk Türk Deniz Kuvvetleri Komutanı olan Oramiral Ataç, tören kıtasını teftişinin ardından ikili ve heyetler arası görüşmelerin yapılacağı Deniz Kuvvetleri Komutanlığına geçti. Görüşmelerde, Ege’de güven artırıcı önlemler çerçevesinde gerçekleştirilen faaliyetlerin değerlendirileceği ve bu alanda geleceğe yönelik adımların gözden geçirileceği belirtildi. Ataç, iki gün süren resmi görüşmelerin ardından dün Yunanistan’dan ayrıldı.

Fotoğraf çeke çeke dolaştı

Yunanistan’ın bağımsızlığından sonraki ilk başkenti olan Nafplion’u sivil kıyafetle gezen ve fotoğraf çeken Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ataç, kenti çok beğendiğini söyledi. Ataç, Atina’da ise Büyükelçimiz Oğuz Çelikkol ve Başkonsolos Beyza Üntuna ile birlikte Türk Şehitliği’ne gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!