İki uçak, iki mucize

Güncelleme Tarihi:

İki uçak, iki mucize
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2013 00:00

ABD ve Rusya’da iki yolcu uçağı iniş takımlarındaki sorunlardan ötürü acil iniş yapmak zorunda kaldı. Kazalarda ölen yada yaralanan olmadı.

Haberin Devamı

RUSYA’da bir yolcu uçağı iniş takımlarında yangın çıkınca acil iniş yaptı. Moskova-Stavropol seferi için 130 yolcu ile havalanan UTair Havayolları’na ait Boeing 737 tipi uçak, tekerleklerinin alev alması üzerine Moskova yakınlarındaki Vnukova Havaalanı’na acil iniş yaptı. İnişi başarıyla tamamlayan uçağın yolcuları kanatlara çıktı ve buradan şişme kaydıraklarla indi. Rus havacılık yetkilileri kimsenin yaralanmadığını açıkladı.

GÖVDE ÜZERİNE İNDİ

ABD’de pervaneli bir yolcu uçağı, iniş takımlarının açılmaması yüzünden gövde üzerine iniş yaptı. US Airways Express Havayollları’na ait Philadelphia-Newark seferini yapan uçakta 34 yolcu vardı. Pilot, sorunu gidermek için önce havaalanı çevresinde birkaç tur attı ancak arıza giderilemeyince gövde üzerine başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Kurtarma ekiplerinin uçağa hemen yetişip köpük sıkması olası yangını ve kayıpları önledi. Hiçbir yolcunun yaralanmadığı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!