İki silah ve araç bulundu

Güncelleme Tarihi:

İki silah ve araç bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2024 07:00

Kiliseye saldıran DEAŞ’lı teröristlerin kullandığı sanılan iki silah Belgrad Ormanı’nda dedektörlerle yapılan aramalarda bulundu. Saldırganların kullandığı Polonya plakalı araç ise dün Beylikdüzü’nde plakaları sökülmüş halde bulundu.

Haberin Devamı

DEAŞ’lı iki terörist pazar günü saat 11.40’ta Büyükdere’deki Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne gelmiş, kilisenin duvarına ateş ettikten sonra 52 yaşındaki Tuncer Cihan’ı silahla vurarak öldürmüştü. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri saldırganların EL 738FX Polonya plakalı Hyundai otomobille saldırıya geldiklerini belirlemiş, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ve güvenlik kamera görüntüleri incelemesinde aracın Başakşehir Güvercintepe’ye gittiği tespit edilmişti.

İki silah ve araç bulundu

51 KİŞİYE GÖZALTI

Bu mahalledeki 4 katlı bir binanın giriş katındaki hücre evinde gizlendikleri belirlenen DEAŞ’lı saldırganlar Rus D.T. ve Tacik A.K. düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Polis, iki saldırgan ile saldırganlara arabayı veren ve evi kiralayan 2 Tacik’in de arasında bulunduğu 51 kişiyi gözaltına almış, ifadeleri alınan yabancı uyruklu 23 kişi sınır dışı işlemleri için Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edilmişti.

Haberin Devamı

İki silah ve araç bulundu
Olayın ardından gözaltına alınanlar hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

İKİNCİ TABANCA DA BULUNDU

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde 3’ü Türk 28 kişinin sorguları sürerken, polis önceki gün Bahçeköy’den Kemerburgaz’a uzanan yol kenarında saldırıda kullanıldığı değerlendirilen kurusıkıdan bozma bir tabancaya ait parçaları bulmasının ardından aynı bölgede dün de kapsamlı bir araştırma sürdürdü. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve diğer birimlerden polisler, hassas dedektörler eşliğinde Belgrad Ormanı’nın içine doğru geniş bir alanda tabanca ve diğer malzemeleri aradı. Dün yapılan aramalarda ikinci tabanca da bulundu. Tabanca incelenmek üzere Kriminal Laboratuvarı’na götürüldü.

İki silah ve araç bulundu
İki terörist araçla kiliseye saldırıya gelirken kameralara takılmıştı. Bir yıl önce Polonya’dan Türkiye’ye giriş yapan ve sadece saldırının olduğu pazar günü trafiğe çıkan araç dün gece bulundu.

Haberin Devamı

POLONYA PLAKALI OTOMOBİL  

Polis ekipleri, saldırganların kiliseye geldikleri ve kaçmakta kullandıkları Polonya merkezli dental malzeme ve ekipman satan bir şirkete ait EL 738FX plakalı otomobili bulmak için de kapsamlı bir araştırma başlattı. Teröristlerin yakalandığı bölge ve yan mahallelerdeki kamera görüntülerini toplayan ekipler detaylı bir araştırmanın sonunda aracı, dün gece plakaları sökülmüş halde Beylikdüzü’nde buldu. Olay Yeri İnceleme ekipleri araç üstünde kapsamlı bir çalışma başlattı.

Öte yandan iki teröristin de Bahçelievler’de bir restoranda suşi ustası olarak çalıştıkları ve kilise çevresinde ayrı ayrı olarak keşif yaptıkları tespit edildi. 

Haberin Devamı

İki silah ve araç bulundu

İki silah ve araç bulundu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!