İki piyanistten İstanbul Doğaçlamaları

Güncelleme Tarihi:

İki piyanistten İstanbul Doğaçlamaları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Aydın Esen ve Martial Solal bu akşam müzikseverlere ‘‘İstanbul Doğaçlamaları'' sunacak. Konser saat 19.30'da Türkiye İş Bankası tarafından Levent'teki İş Kuleleri kompleksi içinde kurulan ve 800 kişilik bir konser salonuna sahip İş Sanat Kültür Merkezi'nde başlayacak.

İÜ Belediye Konservatuarını bitirdikten sonra Norveç Devlet Müzik Akademisi, Berklee Müzik Okulu ve New England Konservatuarında müzik öğrenimini tamamlayan Aydın Esen, Pat Metheny, Gary Burton, Trilok Gurtu gibi cazın büyük isimleriyle konserler verdi. Kompozisyon, piyano ve elektronik müzik dallarında birçok ödül kazanan Aydın Esen'in Miroslav Vitous ve Vinnie Colaiuta ile yaptığı son albümü Ekim 2000'de Universal'dan çıktı.

Doğaçlamada sıradışı bir yetenek olarak kabul edilen Martial Solal, yaptığı ilk kayıtla caz profesyonelleri arasına girmeyi başarmış bir isim. 40'ın üzerinde film müziği besteleyen Solal, 50 yıllık kariyeri boyunca Sydney Bechet, Django Reinhardt, Kenny Clark, Lucky Thompson, Stan Getz, Don Byas, Lee Konitz, Roy Haynes, Stephane Grapelli gibi dünyanın en iyi müzisyenleriyle çaldı. Paris'te onun adına uluslararası caz piyano yarışması düzenlendi.

İş Kuleleri, 4. Levent. Tel: (0212) 316 00 00

Konserin biletleri Biletix satış noktalarından (Beyoğlu ve Ortaköy Raksotek; Caddebostan, Galleria, Maslak, Merter ve Göztepe Soyak MMM Migros; Akmerkez-Taksim ve Suadiye Vakkorama) ve Biletix Çağrı Merkezinden (0216 454 15 55) temin edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!