İki kardeş aynı tabutta

Güncelleme Tarihi:

İki kardeş aynı tabutta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dedeleri tarafından kravatla boğularak öldürülen, Gülcan ve Nurcan Şengün kardeşler, kısacık hayatlarının son yolculuğuna dün aynı tabutla uğurlandılar. Perişan ailenin gözyaşlarının sel gibi aktığı cenazede, minik kızların mezarlarının üzerine gelinlik örtüldü.

İÇERENKÖY'de cinnet getiren dedeleri Yusuf Şengün tarafından kravatla boğularak öldürülen 4 yaşındaki Gülcan Şengün ile 7 yaşındaki Nurcan Şengün, dün aynı tabut içinde son yolculuklarına uğurlandı.

Adli Tıp Kurumu'nda bulunan Gülcan ve Nurcan kardeşlerin cenazeleri, dün saat 10.00 sıralarında Karacaahmet Mezarlığı Gasilhanesi'ne getirildi. Buradaki işlemlerin tamamlanmasından iki kardeşin konduğu tabut evlerinin önüne getirildi. Evden kızlarına giydirmek için aldığı küçük gelinliklerle dışarı çıkan anne Cemile Şengün, ayakta duramayacak haldeydi. Gelinlikleri iki kızının bulunduğu tabutun üstüne bıraktıktan sonra yine gözyaşlarına boğuldu.

Cenazeler, duaların ardından yakındaki İçerenköy Birlik Camii'ne getirildi. İki kızını kaybeden anne, cenaze törenini beklerken defalarca baygınlık geçirdi. Baba Şenol Şengün ise koluna giren yakınlarıyla güçlükle yürüyebildi.

Cenaze namazından sonra Gülcan ve Nurcan, Büyükbakkalköy Mezarlığı'nda yanyana kazılan mezarlarda toprağa verildi. Anne Cemile Şengün, iki yavrusu için aldığı gelinlikleri mezarlarının üzerine serdi.

Anneden kızlarına

ANNE Cemile Şengün, minik kızlarının gelinliklerinin yanına bıraktığı gül buketlerinin üzerlerine küçük notlar yazdı. Ayakta zor duran Cemile Şengün, ilk notunda, ‘‘Nurcanım, doyamadım kopardılar seni benden yavrum. Arzunu yerine getiriyorum. Gelinliğini aldım yavrum. Sizi çok sevdim, kopardılar. Annen yavrum’’ diye yazdı. Küçük kızı Gülcan için de yazdığı benzer notun altına ‘‘Beni de yanınıza alın’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!