İki kadının savaşı

Güncelleme Tarihi:

İki kadının savaşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

İSKİ skandalının başkadın oyuncuları Feray Karvar ile aldatılan eş Nurdan Erbuğ arasında yıllardır süren savaş, tazminatın tahsilatına kadar uzandı.

Ben cezayı ödedim, o da paramı versin

İSKİ skandalının başkahramanı Ergun Göknel'in eski eşleri Nurdan Erbuğ ile Feray Karvar arasındaki çekişme mahkemelerde son buldu. Ve her iki kadın da birbirlerine tazminat ödemeye mahkûm edildi. Nurdan Erbuğ, Feray Karvar hakkında açtığı tazminat davasını iki yıl önce kazandığını belirterek, ‘‘Feray benim hakkımda dava açıp 150 milyon lira tazminata mahkûm olmamı sağlamıştı. Ben o para-yı ödedim. Ancak Feray, benim açtığım davada kazandığım 125 milyonu iki yıldır vermiyor. Aslında sorun para değil. Ama kararın yerine getirilmemesi, adaletin kara kaplı kitabın içinde kalması çok üzüntü verici. Ben kuru ekmek yer borcumu öderdim. Feray'a icra takibi başlataca-ğım. Adresini bilenlerden yardım istiyorum’’ dedi.

Karşılıklı hakaretler

İSKİ skandalıyla Türkiye'nin gündemine oturan, adları manşetlerden düşmeyen Ergun Göknel'in eski eşleri Nurdan Erbuğ ile Feray Karvar arasındaki dava trafiği, karşılıklı hakaretlerden sonra başladı. Feray Karvar, 1993 yılında Bakırköy 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Nurdan Erbuğ aleyhine ilk davayı açtı. Nurdan Erbuğ, Feray Göknel hakkında sarf ettiği, ‘‘Feray'ın bir sürü erkekle ilişkisi var. Göreceksiniz bu kız onu boynuzlayacak’’ sözü üzerine 1996 yılında 150 milyon lira tazminata mahkûm edildi. Nurdan Erbuğ parayı ödedi.

İki yıldır tazminatı ödemedi

Bu defa Nurdan Erbuğ, Ergun Göknel hakkında, ‘‘Nurdan'ın Sözen'le ilişkisi var’’ sözü üzerine Bakırköy 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Ergun Göknel bu davada çarptırıldığı 250 milyon lirayı, Erbuğ'a ödedi. Nurdan Erbuğ, bir dava da Ergun Göknel gibi ‘‘Nurdan'ın Sözen'le ilişkisi var’’ diye konuşan Feray Karvar'a açtı. Bakırköy 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, 5 milyar lira tazminat talepli dava, 25 Aralık 1997 tarihinde karara çıktı. Karvar 125 milyon lira tazminata mahkûm edildi. Kararın üzerinden iki yıl geçti. Feray Karvar parayı ödemedi.

Haciz yapılamıyor

Nurdan Erbuğ, paranın ödenmemesi üzerine icra takibi başlattığını belirterek, ‘‘İşini, evini taşımış. Muhtardan nakil almamış. Adres tespit edilemediği için haciz yapılamıyor. Feray Karvar'ın avukatı, avukatımın telefonlarına çıkmıyor. Bunun üzerine bir kere de ben aradım, avukatı Yılmaz Dağdeviren, ‘Alabiliyorsanız alın' dedi. Bu çok ağrıma gitti’’ dedi.

Adalet sisteminin bozuk olduğunu söyleyen Nurdan Erbuğ, ‘‘Adalet, cebinde parası olana var. Hep kara kaplı kitabın içinde kalıyor. Bu karar ne oldu? İş 125 milyon lira değil. Karar hiçbir işe yaramıyor. Ben kararın açıklandığı gün borcumu ödedim. Kuru ekmek yer, ama borcumu öderdim’’ şeklinde konuştu. Adalet sistemi düzgün işlemediği için mafya babalarının doğduğunu söyleyen Erbuğ, ‘‘Bu gidişle mafya anaları da olur. En korkuncu da neredeyse mafya çocuk-ları olacak. Yasalar kitaplarda durma-sın’’şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!