İki günde 3500 kişi tahliye oldu

Güncelleme Tarihi:

İki günde 3500 kişi tahliye oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2012 11:35

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Denetimli Serbestlik'te iki günde 3500 kişi tahliye oldu" dedi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Denetimli  serbestlik uygulamasıyla dün akşam itibariyle 9 bin 500 civarında tahliye  gerçekleşti” dedi.

Adalet Bakanı Ergin ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,  Gaziantep Adliyesi'ne giderek Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker'den  çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Buradaki incelemelerin ardından Ergin, adliye çıkışında gazetecilerin  sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin “Denetimli serbestlikle ilgili son durum ve alınan  tepkiler neler?” şeklindeki sorusu üzerine Ergin, denetimli serbestliğin şu ana  kadar öngördükleri şekilde ilerlediğini, dün akşam itibariyle 9 bin 500 civarında  tahliyenin gerçekleştiğini belirtti.

Ergin, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında 6-7 bin arasında daha  tahliyenin gerçekleşebileceğine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Tabi bunlar başı boş bırakılmıyorlar. 3 gün içerisinde denetimli  serbestlik şube müdürlüklerine gidecekler ve kendileri için öngörülen programları  icra etmeye başlayacaklar. Bu belli kamu yararına çalışan veya kamu kurumlarında  2 ile 4 saat arasında çalışma öngörebilir ya da belli programlara katılma  zorunluluğu olabilir ya da konutta zorunlu ikamet gibi bir tedbir olabilir. Ama  buna denetimli serbestlik şube müdürlükleri karar verecekler. Ben somut ve çok  pozitif sonuçları yakında göreceğimizi ümit ediyorum. Hem bu haktan istifade  edebilmek için ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerin daha özenli ve  dikkatli davranacaklarını düşünüyorum. Çünkü bu hükümlüler için önemli bir imkan.  Hem cezaevlerindeki asayişi güçlendirecek, huzuru temin noktasında önemli bir  imkan sağlayacaktır hem de hükümlüleri topluma adapte etmek için öngörüldüğü için  faydalı sonuçlarını hep beraber göreceğimizi umuyorum.”

Denetimli serbestlikten yararlanmaya hak  kazanan hükümlülerin Muğla ve ilçelerindeki ceza infaz kurumlarından tahliyeleri  sürüyor.

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, denetimli serbestlikten yararlanmaya hak kazanan hükümlülerin Muğla  ve ilçelerindeki ceza infaz kurumlarından tahliye işlemlerinin sürdüğünü  belirterek, “Muğla merkez ve Ula ilçesindeki 3 ceza infaz kurumundan şu ana  kadar 124 tahliye gerçekleşti. Hükümlülerin tahliye başvuruları sürüyor. Açık  infaz kurumumuzda 130 hükümlünün başvuruda bulunduğu bilgisi verildi. Hafta  sonunda da tahliyeler olacak' “ dedi. 
       
310 kişi tahliye başvurusunda bulundu

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki kapalı infaz kurumu ile Dalaman'daki Tarım  Açık Ceza İnfaz Kurumundan son 24 saat içerisinde 58 hükümlünün tahliye olduğu,  adı geçen infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunan 180 kişinin tahliye işlemi  için infaz kurumu yönetimlerine başvurduğu, Muğla'daki açık ceza infaz kurumundan  başvuruda bulunan hükümlülerle birlikte toplam 310 kişinin, denetimli  serbestlikten yararlanmak için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Muğla'nın Çaybükü köyündeki açık infaz kurumundan son 24 saat içinde  tahliye olan 116 hükümlü ise tahliye sevinçlerini infaz kurumu önünde bekleyen  yakınları ile paylaştı. Hükümlülerin bir bölümü ise yakınlarını telefonla  arayarak, tahliye sevincini paylaştı.

Hakkarili olduğunu anlatan Alirıza Bayhan, 6 yıldır ceza evinde olduğunu  belirterek, “İnsanın özgürlüğüne kavuşması, dışarı kendisini özlemle bekleyen  yakınlarına kavuşması kelimelerle anlatılmaz” dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!