İki Cumhurbaşkanı katıldı

Güncelleme Tarihi:

İki Cumhurbaşkanı katıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

15 bin konutluk Yeşilşehir'in temel atma törenine Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yanı sıra, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Devlet Bakanları Refaiddin Şahin, Rifat Serdaroğlu ve Mehmet Baltallı, Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, Bayındırlık Bakanı Yaşar Topçu, Enerji Bakanı Cumhur Ersümer, Sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy, milletvekilleri, Sakıp Sabancı, İnan ve Suna Kıraç, İbrahim Tatlıses, basın kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu ünlü isimler katıldı. Konuklar, Bursa'ya İstanbul, Ankara ve İzmir'den kalkan özel uçak ve helikopterlerle taşındı. Bursa'nın Demirtaş Belediyesi sınırları içindeki Yeşilşehir'in 5 etapta bitirilmesi planlanıyor.

Baba'nın açılış maratonu

Cumhurbaşkanı Demirel, Yeşilşehir'deki temel atma töreninden sonra Türkiye'nin en büyük tekstil merkezi olan Uluslararası Ticaret Merkezi, Ayten Bozkaya, Spastik Çocuklar Hastanesi ile işadamı Muammer Ağım tarafından yaptırılan Yüksek İhtisas Hastanesi Acil ve Yoğun Bakamı Ünitesi, Otoprodoktör Enerji Üretim Tesisi, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoterapi Merkezlerini hizmete açtı. Demirel Dörtçelik Çocuk Hastanesi ile Belediye ve Özholding'in ortaklaşa yaptırdıkları Zafer İş Merkezinin temellerini attı. Demirel, artık Türkiye'de hastanelerde kimseye paran yoksa öl denmediğini, yeşil kart için 22 trilyon liralık ödeme yapıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı, enerji yatırımlarına dikkat çekerken, hükümetin iki ayda işe çok iyi sarıldığını vurguladı. Zenginliğin enerji üretiminden geçtiğini bildiren Demirel, ‘‘Dağa taşa nereye bulursak oraya yatırım yapacağız. Kendi enerjisini üretenler üretsinler. Yapabilenler yapsınlar'' dedi.

Demirel, hükümetin Rusya ile yaptığı doğalgaz anlaşmasının çok önemli olduğunu bildirerek, ‘‘30 milyar metreküp doğalgaz gelecek. Daha çok enerji olacak. Rüzgardan, güneşten sudan, doğadan her yerden'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!