İki canlı bombadan itiraflar

Güncelleme Tarihi:

İki canlı bombadan itiraflar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 10:40

Yılbaşı gecesi Ankara’da eylem yapmaya hazırlanırken yakalanan IŞİD üyesi iki şüpheli sorgularında ilginç açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Şüpheli Musa Canöz, kardeşinin intikamını almak için örgüte katıldığını belirterek, “İntihar yeleğimi kendim hazırladım” dedi. Diğer şüpheli Adnan Yıldırım’ın da IŞİD’e katılmadan önce bir belediyede devlet memuru olarak görev yaptığı ortaya çıktı. İki şüphelinin, eylem için aralarında TBMM’nin de bulunduğu çok sayıda kamu kurumunda keşif yaptıkları tespit edildi.

Yılbaşı öncesi düzenlenen operasyonda yakalanan Musa Canöz ve Adnan Yıldırım, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Şüpheliler savcılık ve hakimlik sorgularında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şüpheli Musa Canöz’ün ifadesinde, “2011’de Suriye’ye hicret ettim. Annemi, babamı ve tüm ailemi de alarak Suriye’ye yerleştim. Burada evlendim ve çocuğum oldu. Kardeşim Kadir ve amcam, Suriye’de IŞİD saflarında savaşırken PKK ile girdikleri silahlı çatışma sonucu Kobani’de öldü. Kardeşim dünyadaki en değerli varlığımdı. PKK’dan intikam almak için ben de örgüte katıldım” dediği öğrenildi.

İNTİHAR YELEĞİ HAZIRLADIM

20 gün boyunca Rakka’da bomba yapımı eğitimi aldıktan sonra Ankara’ya geldiklerini anlatan Canöz, “Ankara’ya döndüğümde intihar yeleğini kendim hazırladım. Çünkü bizim amacımız PKK’ya darbe vurmaktı. Bu sırada Suriye’den kamu kurumlarına yönelik eylem yapma talimatı gelince, durumu sorgulamaya başladık. Sonrasında da eylemden vazgeçip bombaları imha edecek yer aradık. Ancak imha edemeden yakalandık” dediği belirtildi.

MEMURLUKTAN İSTİFA ETİM

Suriye’ye gitmeden önce bir belediyenin fen işlerinde memur olarak çalıştığını anlatan Yıldırım ise şunları söyledi: 
“Bir dönem manevi bir boşluk içine düştüm. Bu dönemde gittiğim camide tanıdığım bir kişi aracılığıyla örgüte sempati duymaya başladım. Sonrasında Suriye’ye gitme kararı aldım. Bunun üzerine belediyedeki memurluk görevinden istifa ettim. ‘Burası kafir devlet, Suriye’ye hilafete gidiyoruz’ diyerek ailemi de yanıma götürmek istedim. Ancak eşim ikna olmadı. Bunun üzerine eşimden boşandıktan sonra tek başına Suriye’ye gittim.”

KAMU KURUMLARINDA DA KEŞİF YAPTILAR

Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, Canöz ve Yıldırım, Suriye’de IŞİD tarafından bomba eğitimi aldıkları sırada tanıştı. Şüpheliler, eylemde kullanacakları bombanın etkisini artırmak için demir bilyeler ve demir çubuklar kullandı. Şüphelilerin, eylem yapacakları eğlence merkezlerine yönelik keşif yaparken, Suriye’deki örgüt lideri Ebu Enes’ten gelen “kamu kurumlarını hedef seçin” talimatının ardından, Ankara Adliyesi, Emniyet, Kara Harp Okulu ve TBMM gibi kurumların çevresinde keşif yapmaya başladıkları belirtildi. İki şüpheli, kamu kurumlarına yönelik eylem talimatı üzerine eylem yapma kararından vazgeçtiklerini öne sürerken savcılık kaynakları, bu ifadenin suçtan kurtulmaya yönelik savunmalar olduğunu savunuyorlar. Savcılık kaynakları, şüphelilerin yaptıkları keşiflerin ardından Caferilere ait bir camiye de eylem yapma kararı aldıklarını iddia ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!