İki ayda 186 uyuşturucu zanlısı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İki ayda 186 uyuşturucu zanlısı yakalandı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 18, 2001 18:37

İstanbul'da, son iki aylık dönemde düzenlenen 148 ayrı uyuşturucu operasyonunda, 54'ü daha önceden aranan 186 kişi yakalandı. 7 ton 500 kilogram asitanhidrit, 289 kilogram eroin, 42 kilogram esrar, 145 kök hint keneviri, 786 gram kokain ve 93 bin 157 adet de uyuşturucu hap ele geçirildi.

Haberin Devamı

Narkotik Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İstanbul'da son iki ay içerisinde uyuşturucu ticareti yapan kişilere ve kullananlara yönelik 148 ayrı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, 186 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 54'ünün daha önceki uyuşturucu olaylarıyla ilgili arandığı belirlendi.

Yakalanan uyuşturucu zanlılarının üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, baz morfini eroine dönüştürmekte kullanılan 7 ton 500 kilogram asitanhidrit, 289 kilogram eroin, 42 kilogram esrar, 145 kök hint keneviri, 786 gram kokain ele geçirildi. Operasyonlarda ayrıca, 93 bin 157 adet uyuşturucu hap da yakalandı.

Zanlıların üzerinde bulunan 14 milyon 400 Portekiz eskudosu ile 29 bin Hollanda florinine de el konuldu.

Haberin Devamı

Narkotik Şube Müdürlüğü yetkilileri, eğlence yerlerine yapılan baskınlarda da, uyuşturucu satıldığı tespit edilen bir işyeri hakkındayasal işlem başlatıldığını da kaydettiler.

Uluslararası uyuşturucu bağlantılarıyla ilgili olarak yapılan çalışmalarda da, Hollanda'da 250, Makedonya'da da 6 kilogram eroinin ele geçirilmesinin sağlandığı kaydedildi.

UYUÅžTURUCU HAP KULLANIMI YAYGINLAÅžIYOR

Bu arada, emniyet yetkilileri, uyuşturucu hapların son yıllarda İstanbul'da kullanımının arttığına dikkat çektiler.

Bu tür uyuşturucuların özellikle eğlence merkezlerinde gençler tarafından kullanıldığını belirten yetkililer, bu tip yerlere sık sık operasyon düzenlendiğini ifade ettiler.

UyuÅŸturucu hapların insan saÄŸlığına son derece zararlı olduÄŸunu vurgulayan yetkililer, bu hapların özellikle alkol ile alındığındaÂomurilik sıvısının kurumasına neden olduÄŸunu kaydettiler.

Gençlerin uyuÅŸturucudan uzak tutulmasında eÄŸitimin önemine de deÄŸinen yetkililer, uyuÅŸturucu madde kullandıkları için gözaltına alınan kiÅŸilere, nezarethanede, bu maddelerin zararları konusunda eÄŸitim verildiÄŸini de belirttiler.Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!