İki ailenin ortak acısı

Güncelleme Tarihi:

İki ailenin ortak acısı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 08, 2011 14:25

İZMİR’in Karşıyaka İlçesi’nde manevra yapan araçlarda anneleri Canay Çamlıbel’i ve kızları Ece Altıntaş’ı kurban veren iki acılı aile çarşı girişinde birlikte trafik terörünü protesto etti.

Anneleri Canay Çamlıbel’i trafik terörüne geçen ay kurban veren Heval Çamlıbel Ginyol, RuÅŸa Çamlıbel ve Osman Arman Çamlıbel ile kızları Ece Altıntaş’ı geçen hafta kaybeden Canan AltıntaÅŸ ve eÅŸi Nurettin Altıntaş’la birlikte yakalaşık 40 kiÅŸi Karşıyaka Çarşı giriÅŸinde ellerinde trafik terörünü protesto eden dövizlerle eylem yaptı. Çamlıbel kardeÅŸler, eylem yapılan yere annelerinin kaza günü üzerinde olan kıyafetleri ile deÄŸiÅŸik fotoÄŸrafları bulunan tabloyu da sergiledi. Protesto eylemine sokak sanatçısı "canlı heykel’ de elinde bebek ile katıldı.Â

PROTESTODAN FOTOÄžRAFLAR

"ANNEMÄ°Z BÄ°R KARDELEN"

Annelerinin bir ’Kardelen’ olduğunu belirten psikolog Ruşa Çamlıbel, 5 Eylül’de Soğukkuya Zübeyde Hanım Caddesi’nde meydana gelen kazada, Özel Ege Bilgi Özel eğitim ve Rehabilitasyan Merkezi’nin sahibi olan annesi 66 yaşındaki Canay Çamlıbel’i tek yön yolda kurallara aykırı olarak geri gitmeye çalışan Ergün Kal, yönetimindeki 35 DP 019 plakalı aracın çarpıp ölümüne neden olduğunu söyledi. Gözyaşları içerisinde, trafik terörüne isyan eden ve annesinin kolyesini taşıyan Ruşa Çamlıbel, şöyle dedi:

"Sürücü h?l? dışarıda. Annemiz ise, 34 gündür mezarda yatıyor. Bu nasıl adalet anlamış değiliz. Sürücü 8/8 asli kusurlu olmasına rağmen dışarıda dolaşıyor. Bizim içimiz kan ağlıyor. Annemiz kendini eğitime adadı. Bugüne kadar yüzlerce özürlü çocuğu topluma kazandırdı."

"TAKIM ELBÄ°SEYE KANMASINLAR"

Osman Çamlıbel de "Trafik kurallarına uymamak cinayete teşebbüstür. Trafik cezaları ağırlaştırılsın. Suçlu evinde. Annemiz kabirde. Annem bir kardelendi. Böyle insanlar yetiştirmek çok zor. Adeta kendini eğitime adamıştı. Türkiye’nin en uç noktası olan Ağrı’da doğdu. Amacı ülkeye, topluma iyi çocuklar kazandırmaktı. Sürücü yargılanacak. Duruşmada takım elbise giyip, kravat taktı diye iyi halden az ceza alacak. Hakimlere sesleniyorum, takım elbise giyip, kravat takan canavarlara kanmasınlar. Ceza neyse onu uygulasınlar" dedi.

"CİNAYET SUÇUNDAN YARGILANSINLAR"

Annelerinin kaybetmenin acısını yüreklerinde taşıdıklarını belirten Heval Çamlıbel Günyol, "Bir gün siz de kural tanımaz bir sürücü kurbanı olabilirsiniz. Trafik yasası ağırlaştırılsın. Sürücü 8’de 8 sekiz kusurlu, ama dışarıda. 34 gündür hep ağlıyoruz. Annemizi kaybetmenin acısı çok büyük. Annemiz Pedagog Canay Çamlıbel, birhiç uğruna hayatını kaybetmiştir. Biz buna "trafik kazası’ diyemiyoruz. Kural ihlali sonucu insan öldürenler cinayet suçlamasıyla ağır cezada yargılanmaladır" dedi.

"KIZIMIZIN CENAZESÄ°NÄ° TELLÄ° DUVAKLA KALDIRDIK"

Canay Altıntaş ile Nurettin Altıntaş, geçen hafta Karşıyaka’da yönetimindeki araç ile kaldırıma çıkıp, 14 yaşındaki kızları Ece Altıntaş’a çarpıp ölümüne neden olan 64 yaşındaki sürücü Nuriye Aynur Köker’in de serbest bırakılmasına isyan etti. Elinde Ece Altıntaş’ın fotoğrafını tutan Üvey anne Canan Altıntaş, "Trafik terörüne artık dur demek lazım. Ece öz kızım gibiydi, hiç ayrılmazdık. Onu telli duvaklı toprağa verdik. Böyle trafik yasası olmaz olsun. Ölen öldüğüyle kalıyor. Sürücüler ise dışarıda dolaşıyor" dedi.

"CENAZEYİ ALMAK İÇİN SENET İMZALADIM"

Kızı Ece Altıntaş’ı kazanın ardından 3 hastane dolaştırıldıktan sonra, en son götürdükleri hastanede kaybettiklerin söyleyen gözüyaşlı baba Nurettin Altıntaş, "Biz onu güç bela bu yaşa kadar büyüttük. Ona çarpan sürücü evinde rahat rahat oturuyor. Bizler ise her gün kızımın mezarına gidiyoruz. Hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Cenazesini alırken, hastane bana senet imzalattı. Hani hastanelerde bu uygulamalar kalkmıştı? Biz acımıza mı yanalım, yoksa hastaneden gelecek ücrete mi? Ben kızıma çarpan sürücünün en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum. Kızımın kanı yerde kalmasın" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!