İhsanoğlu Madalyası Dr. Martinez’e verildi,

Güncelleme Tarihi:

İhsanoğlu Madalyası Dr. Martinez’e verildi,
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2009 00:00

İslam Konferansı Teşkilâtı Genel Sekreteri Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu adına verilen “İhsanoğlu Altın Madalyası”na Dr. Jose Bellver Martinez layık görüldü.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen “23. Uluslararası Bilim Tarihi ve Teknoloji Kongresi”nin son gününde düzenlenen ödül töreninde, Barselona Üniversitesi öğretim üyesi Dr Jose Bellver Martinez’e ödülünü bizzat Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu verdi. Martinez’e ödülün, “Astronomi Tarihi” konulu teziyle, İslam medeniyeti bilim tarihi araştırmalarına yaptığı üstün katkılar sebebiyle verildiği belirtildi.

Budapeşte Güzel Sanatlar Müzesi’nde düzenlenen ödül töreninin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Dr. Martiniz, “İhsanoğlu Altın Madalyası”nı kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi. İhsanoğlu ise, kendi adına düzenlenen ödülün yine kendisi tarafından verilmesinin hem kendisi hem de Türkiye adına gurur verici olduğunu ifade etti.

Uluslararası Bilim Tarihi ve Felsefesi Kurumu, iki yıl önce yaptığı toplantısında, dünya çapında bilim tarihi konusunda hazırlanmış doktora tezlerinin katılımıyla düzenlenecek bir yarışma başlatma kararı vermiş, 4 yılda bir yapılacak bu yarışmanın birincilik ödülünün adı da “İhsanoğlu Altın Madalyası” olarak belirlenmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!