İhraç kılıcını çekti

Güncelleme Tarihi:

İhraç kılıcını çekti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

DSP'de bir süredir var olan gizli rahatsızlık su yüzüne çıktı. Bülent Ecevit ve ekibinin politikalarını sık sık eleştiren 4 milletvekili, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşmelerinin bedelini, partiden kesin ihraç istemiyle disipline sevkedilerek ödediler. 4 milletvekilinin ihracı beklemeden istifa edip, daha önce partiden ayrılan Bülent Tanla ve Bekir Yurdagül ile birlikte CHP'ye geçecekleri öne sürüldü.

DSP İstanbul Milletvekili Cevdet Selvi, Bursa Milletvekili Yüksel Aksu, Denizli Milletvekili Hilmi Develi ve İzmir Milletvekili Veli Aksoy, önceki gün Baykal'ı ziyaret ederek, solda birlik için öneri götürmüşlerdi. Bu milletvekillerinin kendi liderleri Ecevit'le görüşme isteği ise Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan aracılığıyla geri çevrilmişti. Özkan, Ecevit'in milletvekillerinin Baykal ile kendisinden izinsiz görüşmesinden rahatsız olduğunu dile getirmişti.

Gelişmelerin hemen ardından, DSP'li muhalif 4 milletvekili yazılı açıklamalar yaparak, DSP yönetimi ve hükümetteki uygulamaları sert dille eleştirmişlerdi. DSP Merkez Örgüt Kurulu, 4 milletvekilinin Merkez Disiplin Kurulu'na sevkini kararlaştırdı. Kararda, ‘‘Milletvekillerinin hiçbir parti organına danışmaksızın, parti yetkili organlarına bilgi bile vermeksizin, parti dışı bazı kuruluşlarla ilişki kurdukları, başka bir partiyle birleşme girişiminde ve demokratik sol partinin bütünlüğüne yönelik olumsuz davranışlarda bulundukları’’ öne sürüldü.

Bu arada, DSP içinde büyük eleştirilere neden olan Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki atamalara bir yenisi daha eklendi. Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay, partisinden gelen yoğun tepkilere rağmen, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne imam hatip lisesi mezunu olan ve halen Antalya Lisesi'nde din dersi öğretmenliği yapan Süleyman Akyüz'ü atadı. Atamaya tepki gösteren DSP İzmir Milletvekili Veli Aksoy, ‘‘Türkeş öldükten sonra, Ecevit MHP tabanına el attı. Bu tayinler bu anlayıştan kaynaklanıyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!