İhmal yok!

Güncelleme Tarihi:

İhmal yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2009 12:34

Yanlış ilaç kullanımı nedeniyle komaya giren Caner bebeğe hastanede yapılan ilk müdahalede ihmal olmadığı savunuldu.

Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Durukan, halen Antalya'da yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren 6 aylık Caner Ertürk'e hastanelerinde yapılan müdahalede ihmal olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Durukan, bebeğe hastanede kaldığı sürede tüm müdahalelerin yerinde ve zamanında yapıldığını söyledi.

Caner Ertürk'ün Kumluca Devlet Hastanesi Acil Servisine 20 Eylül günü saat 07.18'de girdiğini bildiren Başhekim Durukan, bu saatten sonra gerekli tüm müdahalelerin yapıldığını, ancak tüm çabalara rağmen solunum ve genel durum bozukluğunun gözlenmesi üzerine bebeğin Antalya'ya sevk edildiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Caner bebek, ailesi tarafından Ramazan Bayramı'nın birinci günü hastanemiz acil bölümüne getirilmiştir. Nöbetçi doktorumuzca, ailenin durumu aktarması sonucu 10 dakika içinde Caner bebeğe yanlışlıkla diyabet ilacı kullandırılması sonucu vücutta şeker düşmesi olduğu görülmüş ve acilen glikoz yüklemesi yapılmıştır. Bu süreçte çocuğun genel durumu takibe alınırken, laboratuvar testleri de yapılmış. Caner bebek, saat 11.00 sıralarında uzman çocuk doktorumuzun da değerlendirmesi neticesinde 'Hipoglisemi' tanısıyla çocuk servisine yatırılmıştır. Tüm bu süreçte hastamıza glikoz yüklemesi yapılarak takibi devam etmiştir. Ancak hastada yapılan tüm müdahalelere rağmen solunum ve genel durum bozukluğunun tekrar nüksetmesi sonucu hastanın bir üst hastaneye sevk edilmesine karar verilerek, ambulans helikopterle hastanemizden sevki sağlanmıştır.”

Caner bebeğin Kumluca Devlet Hastanesinde yaklaşık 7 saat kaldığını ifade eden Durukan, bu sürede bebeğe ikisi acilde olmak üzere altı kez laboratuvar tetkiki, sürekli genel kontrolleri ve glikoz yüklemesi yapıldığını söyledi. Durukan, “Yanlış ilaç kullanımı sonucu komaya giren bebeğe hastanemizde yapılan müdahalede ihmal olduğu iddiası, son derece yersiz ve asılsızdır” dedi.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde çiftçilik yapan Ferhan (24) ve Tuncay Ertürk (34) çifti, 18 Eylül günü rahatsızlanan 6 aylık Caner Ertürk'ü Kumluca Sağlık Ocağına götürmüş, burada doktor tarafından yazılan ilaçları aldıkları eczanede, bir başka hasta için hazırlanan şeker düşürücü ilaç Caner bebeğin ilaçlarının bulunduğu poşete, eczacı kalfası tarafından yanlışlıkla konulmuştu. Caner Ertürk, yanlışlıkla poşete konan ilacın da soğuk algınlığı ilacı ile birlikte ailesi tarafından verilmesi sonucu komaya girmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!