İhmal sonucu ölüm iddiası

Güncelleme Tarihi:

İhmal sonucu ölüm iddiası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2007 12:38

Muş'ta 2 hafta önce fenalaşan hamile kadının ambulans gönderilmemesi nedeniyle sevk edildiği Elazığ'a özel otomobille götürülürken geçirdiği havaleye gerekli müdahale yapılamadığı için öldüğü ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Merkeze bağlı Harman köyünde ikamet eden 7 aylık hamile Ganiye Umuç, 27 Ocakta fenalaşması üzerine Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırıldı.

Burada gebelik zehirlenmesi ve yüksek tansiyon teşhisi konulan Ganiye Umuç'un Elazığ'a sevk edilmesi gerektiği bildirildi.

Ganiye Umuç, ambulans yetersizliği nedeniyle, eşi Şükrü Umuç tarafından özel otomobille Elazığ'a götürüldü.
Şükrü Umuç, hamile eşinin yolda 4 kez havale geçirdiğini, bu nedenle 9 gün önce bebeğini, 5 gün önce de eşini kaybettiğini belirtti.

Eşinin ambulansla Elazığ'a sevk edilseydi ölmeyeceğini öne süren Şükrü Umuç, Cumhuriyet savcılığına Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

Şükrü Umuç'u evinde ziyaret ederek baş sağlığı dileyen Vali İbrahim Özçimen, bir ihmal olup olmadığının tespiti için inceleme başlattıklarını söyledi.

Haberin Devamı

İnceleme sonucunda bir suçlunun tespit edilmesi durumunda kesinlikle cezasız kalmayacağını ifade eden Özçimen, “Bir ihmal varsa kim olursa olsun cezasını çekecektir. Ancak ölüm anı geldiğinde de insanın yapabileceği bir şey olmuyor. Acınızı anlıyorum. Başınız sağ olsun” dedi.

Sağlık İl Müdürü Kenan Akbulut ise ambulans gönderilmemesinde kasıt olmadığını belirterek, 1 adet ambulansları olduğunu, onun da olay sırasında başka bir hastaya gönderildiğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!