İHD'den TBMM önünde eylem

Güncelleme Tarihi:

İHDden TBMM önünde eylem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2006 14:33

İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri, Terörle Mücadele Yasa Tasarısı ile yapılması planlanan değişiklikleri protesto ettiler.

TBMM Çankaya kapısı yakınlarına pankart ve dövizlerle gelen bir grup İHD üyesi, basın açıklaması yapmak istedi. Çevik kuvvet polisinin oluşturduğu kordonla durdurulan gruba, daha sonra açıklama yapma izni verildi.

İHD Genel Başkanı Yusuf Alataş yaptığı açıklamada, AB sürecinde yapılan değişiklikleri olumlu olarak değerlendirdiklerini belirterek, destek verdiklerini söyledi.

Yapılan yasal değişikliklerle bazı eylemlerin suç olmaktan çıkartıldığını anlatan Alataş, bazı yasaların da yeterince uygulanmadığını savundu. Devlet Güvenlik Mahkemelerinin kaldırılmasına rağmen yetkilerinin Ağır Ceza Mahkemelerine devredildiğini ifade eden Alataş, yapılan yasal düzenlemelerde “terör suçları ya da terör amacı ile işlenen suçlar” kategorisinde önemli bir değişiklik yapılmadığını söyledi.

Düzenlemelere, asker ve polisin de itiraz ettiğini belirten Alataş ”bir yandan polis, suçla mücadelede ellerinin ve kollarının bağlandığını öne sürerken, öte yandan da askeri yetkililer 'terörle mücadele yasalarının yetersiz olduğunu' yüksek sesle söylemeye başladılar” diye konuştu.

Açıklamanın ardından TBMM Başkanı Vekili Ali Dinçer'i ziyaret eden Alataş ve beraberindekiler daha sonra TBMM önünden ayrıldılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!