İGSAŞ işçilerinin eylemi sürüyor

Güncelleme Tarihi:

İGSAŞ işçilerinin eylemi sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2006 14:08

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde kurulu İstanbul Gübre Sanayi AŞ'de (İGSAŞ) 217 işçiye iş akitlerinin bugünden itibaren feshedildiği tebliğ edildi. Atölyeye kapanan işçilerin, polisin müdahalesi durumunda kafalarına çuval geçirerek, olayı protesto edeceği öğrenildi.

Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri (Petrol-İş) Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ali Ufuk Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikanın kapatılma kararının ardından kendilerini bakım atölyesine kapatan 217 işçinin eyleme devam ettiğini belirtti.

İşçilerin iş akitlerinin bugünden itibaren feshedildiğinin kendilerine tebliğ edildiğini ifade eden Yaşar, sabah saatlerinde çok sayıda polisin fabrikanın çevresinde önlem aldığını söyledi.

Sendika olarak özelleştirme politikalarını “Özelleştirme harekatı Irak” diye nitelendirdiklerini ifade eden Yaşar, özelleştirme mağdurlarının her gün arttığını ileri sürerek, şunları kaydetti:  “Amerika, Irak'ı özgürleştirmek için kuşattı. Ama bu söylemlere karşın Irak'ta insanlar katlediliyor, kafalarına çuval geçiriliyor. Benzer gerekçeleri savunan özelleştirme politikaları da insanları işsiz bırakıyor. Silahlı örgüt değiliz, olası bir müdahalede tepkimizi kafamıza çuval geçirerek göstereceğiz. Çuvallarımızı hazırladık, bu şekilde kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışacağız.”

Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Mali Sekreteri Nezih Güdelci ise İGSAŞ işçilerinin işlerine sahip çıkmadaki kararlı tavrının devam ettiğini belirterek, işverenle bir anlaşma oluncaya kadar bu tutumlarına devam edeceklerini, yetkililerden olumlu adım beklediklerini kaydetti.

Öte yandan, işçilerin giriş kartlarının bugünden itibaren iptal edildiği de öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!