Iğdır'da 2 kişinin HİV virüsü taşıdığı belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Iğdırda 2 kişinin HİV virüsü taşıdığı belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2007 13:10

Iğdır'da yabancı uyruklu bir kadınla, bir erkeğin HİV virüsü taşıdığı belirlendi.

Haberin Devamı

Iğdır Valiliği Fuhuşla Mücadele Komisyonu'nun isteği üzerine ildeki otellerde kalan yabancı uyruklu kadınlarda yapılan kan testlerinde, L.T'nin HİV virüsü taşıdığı tespit edildi. Ayrıca geçen yıl yabancı uyruklu bir kadınla birlikte olan H.P'nin de HİV virüsü taşıdığı belirlendi.
İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Kum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fuhuşla Mücadele Komisyonu'nun isteği üzerine, ildeki otellerde kalan yabancı uyruklu kadınları davet ederek, kan testi yaptıklarını ifade etti.

Yapılan testler sonucunda, bir kadının HİV virüsü taşıdığını tespit ettiklerini belirten Kum, “Yabancı uyruklu L.T'de HİV virüsü ile frengi tespit ettik. Kadından alınan kan örneklerini yeniden incelenmesi için Ankara'ya gönderdik” dedi.

Kum, L.T ile birlikte olan kişilerin en kısa sürede devlet hastanesine müracaat etmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Mehmet Kum ayrıca, geçen yıl yabancı uyruklu bir kadınla birlikte olan H.P'nin de yaptırdığı kan testleri sonucunda HİV virüsü taşıdığının ortaya çıktığını kaydetti.

H.P'nin tedavisine başladıklarını belirten Kum, H.P'nin eşinden de kan örneği aldıklarını ve Ankara'ya gönderdiklerini sözlerine ekledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!