Iğdır Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Iğdır Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2013 10:12

Iğdır Devlet Hastanesi'nde düzenlenen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. İtfaiye amirliği ve devlet hastanesince düzenlenen yangın tatbikatında, hastanede olası bir yangında alınabilecek önlemler uygulamalı olarak gösterildi.

Haberin Devamı

Tatbikat kapsamında itfaiye ekipleri ve hastane personeli, binanın dışında çıkarılan yangına köpükle müdahale etti. Daha sonra hastanenin 5'inci katında yoğun bakım servisinde yatan bir hasta itfaiye aracının merdiveniyle aşağı indirildi.

Kuvözde bulunan bir haftalık bebek ise sağlık ekiplerince bulunduğu odadan alınarak yangın merdiveninden 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi. Tatbikatın sonunda hastanenin güvenlik şefi telsizle personeline yangının kontrol altına alındığını, olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi. Hastane Müdür Yardımcısı Engiz İzler, gazetecilere yaptığı açıklamada, olası bir yangında hastane personelinin hazır durumda olduğunu söyledi.

Yangınlara müdahalede herkesin bilinçli olması gerektiğini belirten İzler, "Hastane personelimiz ve itfaiye ekipleri başarılı bir tatbikat gerçekleştirdi. Yönetmelikte her hastane yılda bir defa bu tatbikatı gerçekleştirmeli. Biz de hastane olarak bu tatbikatı yaptık. Şunu gördük ki bütün personelimiz çok soğuk kanlı davrandı. Küçük çocuğun yerinden alınması ve diğer hastanın alınması sorunsuz gerçekleşti" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!