IFA’da kristal kalitesi

Güncelleme Tarihi:

IFA’da kristal kalitesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2007 00:00

Philips, ev eğlencesine yön veren teknolojilerini 29 Ağustos- 3 Eylül tarihleri arasında Berlin’de düzenlenen IFA Tüketici Elektroniği Fuarında sergiledi. Philips’e özgü Ambilight teknolojisinin geldiği son noktayı simgeleyen Aurea serisi, fuarın yıldızları arasındaydı.

Her yıl geleneksel olarak Berlin’de düzenlenen IFA Tüketici Elektroniği Fuarı, bu yıl 32 ülkeden gelen bin 212 katılımcıya ve 235 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Ev elektroniğine yönelik en son ürün ve teknolojilerden kişisel eğlenceye odaklanmış cihazlara kadar geniş bir kapsamı olan fuarda, yüksek nitelikli görüntüye sahip televizyonların hakimiyeti dikkat çekiciydi.

Philips, fuarda yeni duyurduğu Aurea serisinde Ambilight aydınlatma sistemini LED ışıklar yardımıyla televizyonun çerçevesine kadar taşımış. Yani artık görüntüye paralel olarak yansıyan ışık sadece duvarı değil, ekran çerçevesini de çepeçevre aydınlatıyor. Üstelik kullanılan LED ışıklar sayesinde televizyon artık aydınlatmanın yönünü ve şiddetini de oldukça hassas biçimde ayarlayabiliyor. Sonuçta hele de bol renkli bir sahneye denk gelirseniz, televizyonunuz ekranından çerçevesine durduğu yerde bir mücevher gibi parlıyor.

Aurea serisiyle birlikte, Uzakdoğu kökenli ünlü yönetmen Wong Kar Wai tarafından çekilen ve Aurea’nın başrolde olduğu "There’s Only One Sun" (Sadece Bir Tek Güneş Var) adlı kısa filmin de ilk gösterimi yapıldı. Philips Tüketici Elektroniği Ürünleri Başkanı Rudy Provoost, Philips olarak teknolojinin duygulara hitap eden yönlerini de öne çıkarmayı çalıştıklarını dile getirerek, böyle bir ürünün kampanyasına sanatsal bir çalışmayı layık gördüklerini söyledi.

Kristal modası

Philips’in duyurduğu bir diğer yenilik de Swarovski ile yaptıkları tasarım ortaklığı anlaşması oldu.

Daha önce 1 milyonuncu Ambilight televizyonunu De Beers elmaslarıyla donatan Philips, şimdi de taşınabilir USB bellek ve kulaklık gibi ürünlerini Swarovski kristalleriyle süslüyor. Üstelik elmaslarla kaplı televizyonun aksine bunları dükkandan bizzat satın alıp kullanabilme imkanınız da var.

Tanıtılan ürünler arasında şimdilik 4 adet kulaklık ve 4 adet USB bellek bulunuyor. Bu birliktelikten doğan taşınabilir USB bellekleri gece elbisesine aksesuar, kulaklıkları da şık birer küpe niyetine kullanabilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!