İDO'nun bazı seferleri iptal

Güncelleme Tarihi:

İDOnun bazı seferleri iptal
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 17, 2013 08:05

İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan lodos etkisini artırıyor. Bu nedenle İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ'nin bazı iç ve dış hat seferleri hava muhalefeti dolayısıyla iptal edildi. İzmir'de meydana gelen şiddetli yağış nedeniyle su baskınları yaşandı. Çanakkale Boğazı ise çamur rengini aldı.

Haberin Devamı

METEOROLOJİ'DEN ZEHİRLENME UYARISI:

"Ülkemizin iç ve batı kesimlerinde rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°NÄ°

Ä°STANBUL'DA LODOS ETKÄ°LÄ° OLDU

Özellikle Avrupa yakasında Sarayburnu sahilinde kuvvetli lodos nedeniyle dev dalgalar oluştu. Dalgalar kıyıları dövdü. Martıların da lodos sırasında uçmakta zorluk çektiği görüldü. Şiddetli lodosun etkisiyle dalgaların bazen yola kadar çıktığı da görüldü.

Ä°DO SEFERLERÄ° Ä°PTAL

İDO yetkililerinden alınan bilgiye göre, saat 06.20'deki Bostancı-Kartal-Yalova, saat 07.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı ile saat 7.35'deki Yalova-Kartal-Bostancı ve saat 8.00'deki Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri ile saat 8.30'daki Yenikapı-Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot seferleri hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Haberin Devamı

Aynı gerekçeyle, saat 9.00'daki Yalova - Yenikapı Ferry Cat tipi hızlı feribot ile Bostancı-Kartal-Yalova ve saat 10.00'daki Yalova-Kartal-Bostancı deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Hava muhalefeti nedeniyle iptal edilen İç Hat Deniz Otobüsleri seferleri ise şunlar:

Avcılar seferleri
Maltepe seferleri
Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy hattı
Bostancı-Kabataş hattı
Boğaz hattı

İZMİR'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ

İzmir'de dün akşam saatlerinde şiddetli rüzgar ile başlayan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Yolda araçlar, kaldırımda da vatandaşlar ilerlemekte güçlük çekti. Bazı ev ve işyerlerinin zemin katlarında su baskınları meydana geldi.

Ülkenin batı kesimlerini etkisi altına alan yağmur, bugün saat 19.30 sıralarında sağanak olarak yağmaya başladı. Yaklaşık 45 dakika şiddetli rüzgar ile yağan sağanak, İzmir’de hayatı olumsuz etkiledi. Tıkanan rögarlar taştı, yollar sularla doldu. Araçların sokak ve caddelerde, hazırlıksız yakalanan bazı İzmirliler de kaldırımlarda ilerlemekte güçlük çekti. Zemin katta kalan ev ve işlerinde küçük çaplı su baskınları meydana geldi. İtfaiye ve belediye ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, sağanak yağmurun sabaha kadar rüzgar ile birlikte aralıklarla etkisini göstereceğini bildirdi.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE BOĞAZI ÇAMUR RENGİNİ ALDI

Kuzey Ege'deki kuvvetli lodos deniz  ulaşımını olumsuz etkiliyor. Çanakkale'de zaman zaman etkisini artıran fırtınanın hızı 50 kilometreye kadar  yükseldi. Fırtına nedeniyle, Kabatepe'den Gökçeada'ya saat 10.00 ve 19.00,  Bozcaada'dan Geyikli'ye saat 7.30 ile Geyikli'den Bozcaada'ya saat 10.00'da  yapılması planlanan araba vapuru seferleri iptal edildi. Yetkililer, Çanakkale BoÄŸazı'ndaki seferlerin normal olarak  sürdürüldüğünü kaydetti.       Â
   Â
Öte yandan, yağmur nedeniyle özellikle yüksek kesimlerden gelen çamurlu  sular, kentin içinden geçen Sarıçay vasıtasıyla, Çanakkale Boğazı'na akıyor. Çamurlu sular, belirli bölgelerde Çanakkale Boğazı'nın renginin  değişmesine neden oldu.

Haberin Devamı

Ezine'deki etkili yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Otogar, Sanayi bölgesi ve Hükümet konağı civarı sular altında kalırken,  belediye ekipleri suları tahliye etmek için büyük çaba sarf etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!