İDO feribotu fırtına nedeniyle döndü

Güncelleme Tarihi:

İDO feribotu fırtına nedeniyle döndü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2008 17:58

MARMARA Denizi'ndeki fırtına Balıkesir'in Bandırma Limanı'ndan Bandırma-Yenikapı seferini yapmak üzere hareket eden ‘Kemal Reis- 5' adlı deniz otobüsünün dönmesine neden oldu.

Haberin Devamı

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.'ye (İDO) ait Bandırma - Yenikapı seferini yapmak üzere saat 15.30'da Bandırma İDO İskelesi'nden hareket eden ‘Kemal Reis-5' adlı deniz otobüsü Marmara Denizi açıklarındaki fırtına nedeniyle hareketinden yarım saat sonra Bandırma İskelesi'ne döndü. İçinde 250 yolcu bulunan deniz otobüsünden Bandırma İskelesi’ne inen yolcular endişeli bakışları ve ellerinde bavulları ile İstanbul’a gidebilmek için değişik alternatifler aramaya başladı.

Deniz otobüsünde bulunan ve vatani görevini yapmak üzere askeri birliğine teslim olmak için yola çıkan Osman Çakmak, “Bandırma’dan kalkınca yarım saat kadar Karşıyaka'ya gittik. Birden fırtına nedeniyle sallanmaya başladık. İlk defa başıma böyle bişey geldi. Asker olduğum için teslim olacaktım” dedi. Deniz otobüsünde bulunan yolculardan Hasan Yaldız ise, “Rüzgar çok sertti. Dönüş yaparken çok etkilendik. Yüksek dalgalar vardı. Bizi Allah korudu” diye konuştu.
İDO'dan yapılan açıklamada saat 15.30'da ve 18.30'da Bandırma'dan Yenikapı’ya yapılması gereken seferlerin iptal edildiği saat 20.30'daki hızlı feribot seferinin ise normal olarak yapılacağı fırtına nedeniyle iptal edilen 15.30 seferine ait biletlerin iade edileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!