İdarecilere eğitim şart

Güncelleme Tarihi:

İdarecilere eğitim şart
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2010 00:00

İstanbul Life dergisine röportaj veren Candan Erçetin, “Tarihi ve kültürel değerlerimize dikkat çekmek istiyorsak, önce idarecilerimizi eğitmemiz gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Beş yıl aradan sonra “Kırık Kalpler Durağı” adlı bir albümle müzik piyasasına geri dönen Candan Erçetin, İstanbul Life dergisi için Arkeoloji Müzesi’nde objektif karşısına geçti. Arkeoloji alanında Viyana’da yüksek lisans yapan sanatçı, İstanbul’da yaşayanların çoğunun, bu şehrin tarihinin ve gücünün farkında olmadığını öne sürdü. Erçetin, “Tarihi değerlerimize olan ilgiyi artırabilmek için neler yapılabilir?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Tantanalı kampanya
 
“Bakın, geçen aylarda bir domuz gribi meselesi çıkarıldı ortaya ve satın alınmış olan aşılar elde kalmasın diye görüp görebileceğimiz en tantanalı kampanya yapıldı. Tarihi ve kültürel değerlerimize dikkat çekmek istiyorsak, demek ki önce idarecilerimizi eğitmemiz gerekiyor, ki onlar da bunun önemini anlasınlar ve anlatmaya başlasınlar. Her şehrin sahip olduğu değerler okullarda okutulup, farkındalık yaratılmalı. Yoksa topraklarımızdaki değerlerden sadece biri olan Bergama Zeus Sunağı’nı vakti zamanında ülkesine götürüp, halen ziyaretçilerden elde ettiği kazançla milli gelirini yükselten Almanya gibi olmak yerine, ülke ekonomisini iyi gösterebilmek için borç dilenmeye çalıştığımız ülkelerin kendi kültürlerini Türkiye’ye nasıl aşıladıklarına seyirci kalmaya devam ederiz.”
       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!