IBM'den e-Business Zirvesi

Güncelleme Tarihi:

IBMden e-Business Zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2002 10:12

IBM Türk Genel Müdürü Hüseyin Kızıltay, değişime karşı iş modellerini hızlı şekilde ayarlayabilme ve uygulayabilme başarısını gösteren şirketlerin gelecekte başarılı olacağını söyledi. IBM Türk ve çözüm ortaklarının Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlediği “Futurebusiness Zirvesi”nin açılışında konuşan Kızıltay, e-business’le değişen iş kavramı üzerinde durdu.

Haberin Devamı

Kızıltay, gelecekte rekabetin daha yoğun olacağını, değişim sürecininhızlanacağını, dünyanın ve ülke pazarının bile küçüleceğini ifade ederek, bu durumun insanları, işletmeleri ve devletleri çok yakından etkileyeceğine dikkat çekti.

Gelecekte çalışma şekillerinin değişeceğini belirten Kızıltay, şöyle dedi:

“İşletmeler çok hızlı olmak zorunda kalacaklar. Çünkü, iş modelleri çok hızlı değişiyor. Eskiden aynı anda üreten, satan ve planlayan şirketler vardı. Artık, insanların aklına gelen her işe girmesi zor oluyor. Değişime karşı son derece hareketli altyapı olmalı. Gelecekte başarılı şirketler, değişime karşı iş modellerini hızlı şekilde ayarlayabilme, uygulayabilme başarısını gösteren şirketler olacak.”  
Hüseyin Kızıltay, bunun için de şirketlerin insan ve özellikle bilişim teknolojisini içeren dinamik bir altyapıya sahip olması gerektiğini söyledi. 

Kızıltay, ayrıca başarılı olamayan bir devletin başarılı bir ekonomi ve işletme altyapısı oluşturmasının mümkün olmadığını, bu nedenle devletlerin de kendilerini yeni dünyaya hazırlaması gerektiğini kaydetti.  


 
“E-BUSINESS GELECEK SUNUYOR”

IBM Türk Çözüm Ortakları Yönetim Müdürü Ali Güven de konuşmasında, e-business’in bir kurumun iş yapma sürecini internet teknolojilerini kullanarak en verimli hale getirmesi olduğunu anlattı.


“E-business kişilere, şirketlere ve devletlere değişik olanaklar, gelecek sunuyor” diyen Güven, e-business çözümleriyle maliyetlerin düşürüldüğünü, gelirlerin artırılarak kar ve pazar payının büyüdüğünü, müşteri memnuniyetinin sağladığını belirtti.


IBM’in, tüm yazılım ve donanım süreçlerinin bir şirketi geleceğe götürecek bütün e-business çözümleriyle uyumlu olduğunu belirten Güven, “Bu konuya çok büyük yatırımlar yaptık. IBM, yaratıcısı olduğu e-business’in uygulayıcısı da. E-business’in en çabuk ve geri dönüşü hızlı uygulamasından biri elektronik satınalma. Bu sayede IBM, bir senede 4 milyar dolarlık tasarruf etti. Yılda 200 bin personeline elektronik yolla eğitim vererek de 350 milyon dolarlık ilave tasarruf etti” dedi.

Uzaktan eğitim, insan kaynakları, stratejik dış kaynak kullanımı, e-business altyapıları, Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM), işletme zekası (BI), Intranet ve extranet portallar, mobil iş, Linux ve konsolidasyon gibi konularda gelecek çözümlerinin aktarıldığı
Futurebusiness, Lütfi Kırdar Kongre Sarayı salonlarında gerçekleştirilecek paralel oturumlarla tüm gün sürecek.

Fuar alanında çözüm ortakları ve "konunun uzmanı ile buluşun" standlarında ziyaretçiler e-business’a dönüşüm konusunda sektör spesifik birebir görüşme yapma ve danışmanlık alma fırsatı bulabilecekler.

İletişim sponsorları arasında Hürriyetim'in de bulunduğu etkinlikte, pek çok şirket e-business yaklaşımlarını anlatacak.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!