IBM’den fikre 100 milyon dolarlık yatırım

Güncelleme Tarihi:

IBM’den fikre 100 milyon dolarlık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2006 00:00

IBM, İnternet üzerinden yaptığı yenilik ve fikir geliştirme toplantısı InnovationJam’de (Yenilikçilik Doğaçlaması) çıkan iş fikirlerine, önümüzdeki 2 yıl içerisinde 100 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. 104 ülkedeki IBM çalışanları, aileleri, iş ortakları ve müşterilerinden oluşan 150.000 kişinin katılımıyla tamamlanan projede, işe dönüştürülecek 10 yeni fikir seçildi.

Haberin Devamı

Katılımcıların 72 saat içinde 46.000 iş fikri yarattıkları InnovationJam’de seçilen fikirler, sağlık, çevre, İnternet ve finans sektörleri üzerinde yoğunlaştı. IBM’in Yönetim Kurulu Başkanı Samuel Palmisano çalışma için, “İşbirliğine dayalı inovasyon modeli, çalışanların, iş ortaklarının ve müşterilerin yaratıcılıklarına güven esasına dayanıyor. Bilgi birikimimizi binlerce kişiyle paylaşmamız, toplum ve iş dünyası için daha faydalı fikirler çıkarabilmemizi sağladı.” dedi.

 

IBM’in önümüzdeki 2 yıl içerisinde yatırım yapacağı inovatif projeler:

        Akıllı Sağlık Ödeme Sistemleri:Sağlık harcamaları akıllı kart gibi küçük kişisel araçlar üzerinden yapılarak, sigorta ve kişisel sağlık bilgilerinin kayıtları otomasyona alınacak.

Haberin Devamı

        Basitleştirilmiş İş Paketleri:Küçük ve orta ölçekli işletmelere Web 2.0 ve Blade sunucu teknolojilerini kullanan, önceden tasarlanmış ve kullanımı kolay iş uygulamaları sunulacak.

        Gerçek Zamanlı Tercüme Hizmetleri: Sağlık, kamu, turizm ve ulaştırma sektörleri için, dünyanın yaygın dilleri arasında anında otomatik tercüme yapabilecek uygulamalar geliştirilecek.

        Akıllı Hizmet Şebekeleri:Dünya üzerinde halen kullanılan bilgisayar kümelerine (grid) gerçek zamanlı takip, kontrol, analiz, simulasyon ve optimizasyon yetenekleri eklenerek, güvenilirlikleri ve yönetilebilirlikleri artırılacak.

        3 Boyutlu İnternet:Sanal gerçeklik ve oyun dünyasının en iyi örneklerinden faydalanılarak, küresel ticaret ve iş dünyasının yeni platformu olacak 3 boyutlu internet oluşturulacak.

        “Sayısal Ben”: Güvenli ve kullanıcı kolaylığı sağlayan bir veri depolama ortamı geliştirilerek, dijital fotoğraf, video, müzik, sağlık ve finansal kayıtlar, kimlik bilgileri ve diğer kişisel bilgiler tek bir araçta toplanacak.

        Büyük Kitleler İçin Şubesiz Bankacılık: Finans sektörünün var olan şubesiz bankacılık altyapısı, hızlı büyüyen pazarların henüz ulaşılamamış ücra köşelerine götürülecek.  

Haberin Devamı

        Entegre Toplu Taşıma Bilgi Sistemi: Belediyelerin sorumlu olduğu bölge içerisindeki tüm kara, hava ve deniz ulaşımı tek bir sistem üzerinden yönetilecek.

        Elektronik Sağlık Kayıt Sistemi: Hastaların sağlık bilgileriyle sigorta işlem kayıtlarını içeren tek bir kayıt sistemi geliştirilecek.

        “Big Green” İnovasyonları: IBM’de yeni bir iş kolu kurularak, nanoteknoloji ve güneş enerjisi kullanarak su arıtma işlemi gibi çevreci uygulamalar geliştirilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!