İBDA/C bombacıları yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İBDA/C bombacıları yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yasadışı İBDA/C örgütü üyesi oldukları ve çok sayıda bombalama eylemine karıştıkları iddia edilen 12 kişiyi, 3 adet patlamaya hazır bombayla birlikte yakaladı. Sanıkların, Beyazıt'taki Mc. Donalds dahil, pek çok olayı itiraf ettikleri belirtildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bir istihbaratı değerlendiren ekipler, 9 Nisan 1999'da yaptıkları operasyonla, yasadışı İBDA/C örgütü cephe sorumlularının da aralarında bulunduğu toplam 12 örgüt üyesini gözaltına aldı. Yakalanan bu kişilerin sorgulamalarında, 1994'den yakalandıkları tarihe kadar, mevcut Anayasal düzeni silah zoruyla yıkarak, yerine şeri esaslara dayalı dini devlet kurmak amacıyla, İstanbul'un çeşitli semtlerinde örgütlenme çalışması içine girdiklerini ve irticai örgüt adına bombalı eylemler gerçekleştirdiklerini itiraf ettikleri bildirildi.

Yakalananların üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda ise 2 tabanca, bir otomatik av tüfeği, bir kurusıkı tabanca, bu silahlara ait 2 şarjör ve 20 fişek, bir avcı bıçağı, 3 aman ayarlı patlamaya hazır bomba, 4 plastik kavanoz içerisinde 250 gram dumansız barut, 13 torpil, kutu bomba yapımında kullanılan 2 adet fitil, yangın bombası yapımında kullanılan bidon içinde 25 litre benzin ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Sanıklardan Mehmet Fatih Surur'un evinde ise şu an cezaevinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, RP'nin yasaklı milletvekili Şevki Yılmaz ve daha önce Atatürk'e hakaretten yargılanarak hapis yatan Hasan Mezarcı'nın konuşmalarının yeraldığı kasetler bulundu. Yavuz Torsun, Hasan Solak ve Selim Gürsel'in evinde ise çok miktarda yasak yayın elegeçirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!