Huzur operasyonunda 396 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Huzur operasyonunda 396 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kent genelinde on bin polisin katıldığı operasyonda gözaltına alınanların 50'sinin gıyabi tutuklu ve aranan kişiler olduğu açıklandı. Kontrol edilen 5646 araçtan 270'i de trafikten men edildi.

İstanbul'da önceki akşam da tekrarlanan huzur operasyonlarını bizzat yöneten İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, son 2,5 yıldır, 15-20 günde bir gerçekleştirilen bu çalışmaların, şehir güvenliğini daha iyi seviyeye getirmek amacıyla devam ettirileceğini söyledi.

Beşiktaş Deniz Müzesi yakınındaki trafik kontrol noktasındaki uygulamaları denetleyen Özdemir, trafik ve asayiş alanındaki uygulamaların, 21.00-01.00 saatleri arasında, il genelinde 5 müdür yardımcısı, 11 şube müdürü, yaklaşık 500 komiser ve 10 bin polisin katılımıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Önceden belirlenen noktalarda, motorize ekiplerin de katılımıyla şehrin her tarafında operasyonların sürdüğünü belirten Özdemir, bu uygulamanın vatandaşlar tarafından mumnuniyetle karşılandığını söyledi.

Özdemir, şehrin genel asayişini sağlamak için düzenli olarak gerçekleştirilen uygulamalar sonucu ehliyetsiz, alkollü ve hatalı araç kullananların belirlendiğini ve aranan kişilerin de yakalandığını kaydetti.

Bu uygulamalar sırasında bazı suç unsurlarının da ele geçirildiğini belirten İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, ‘‘En önemlisi de bu kadar büyük bir polis kuvvetiyle yaptığımız uygulamalar sonucunda, huzur ve güven ortamı daha fazla sağlanmış oluyor. Bu uygulamalara devam edeceğiz. Aranan kişilerle ilgili olarak, dernek ve lokallerde ayrı ekiplerin uygulamaları devam ediyor.Bu uygulamaların ayrı bir özelliği de caydırıcı oluşudur.’’dedi.

Polis operasyonlarında, 278'i şüpheli, 50'si gıyabi tutuklu ve aranan, 26'sı kimliksiz ve 2'si de bulundurma ruhsatlı tabanca taşıyan, 5'i kumar oynatan, pasaportsuz ve şüpheli 35 yabancı uyruklu olmak üzere olmak üzere, 396 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, 58 umuma açık yer ile 7 dernek hakkında yasal işlem yapıldı.

Kontrol edilen 5 bin 646 araçtan 270'i trafikten men edildi, 53'ü alkollü, 29'u da ehliyetsiz, 82 sürücüye ceza kesildi. Gece boyunca yapılan trafik kontrolleri sırasında, kurallara uymayan sürücülere, 4 milyar 566 500 bin lirası peşin, 20 milyar 51 milyon lirası da ihbarlı olmak üzere, toplam 24 milyar 617 milyon 500 bin lira para cezası verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!