Hüseyin'e kızkardeşinden ilik nakli

Güncelleme Tarihi:

Hüseyine kızkardeşinden ilik nakli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Lenf kanseri olan Ürdün Kralı Hüseyin'e önceki gün yapılan operasyonda, kız kardeşi Prenses Basma'yla erkek kardeşi Muhammed'den alınan kemik iliği nakledildi. Doktorlar, bünyenin nakledilen iliğe vereceği tepkinin iki hafta içinde belli olacağını bildirdiler.

KRAL Hüseyin'e uygulanan kemoterapi tamamlandıktan sonra kemik iliği nakleden Mayo Kliniği'ndeki doktorlar, önümüzdeki iki haftanın son derece kritik olduğunu belirtiyorlar. Bu süreç içinde kemoterapinin beklenen etkiyi gösterip göstermediği ve kralın bünyesinin iliği kabul edip etmediği belli olacak. ABD'nin en ünlü sağlık kuruluşlarından olan Mayo Kliniği hekimleri, Kral Hüseyin'in kritik bir aşamaya girdiğini, herhangi bir komplikasyon ihtimaline karşı kralı yakın gözetim altında tuttuklarını, şu andaki durumunun ise istikrarlı olduğunu söylediler.

Ürdün'ün Washington Büyükelçisi Marwan Mouasher, kralın hem beyni hem de vücuduyla hastalığa karşı müthiş bir mücadele verdiğini belirtti. Yetkililerin verdiği bilgiye göre önceki günkü ameliyat sırasında Kral Hüseyin'e nakledilen kemik iliği, geçtiğimiz yıl kızkardeşi Prenses Basma'yla erkek kardeşi Muhammed'den alınmıştı. 48 yaşındaki Prenses Basma, Kral Hüseyin'den 15 yaş küçük. Kamuoyunun dikkatinden uzak sakin ve sessiz bir yaşantı süren Prenses Basma, Ürdün medyasında pek nadir olarak boy gösteriyor.

YENİ VELİAHTLA TEMASTA

Kral Hüseyin, geçtiğimiz 26 Ocak'ta Ürdün'den yeniden ABD'ye gitmeden önce kardeşi Prens Hasan bin Tallal'ı veliahtlıktan azlederek, 37 yaşındaki oğlu Abdullah'ı bu göreve getirmişti. Ürdünlü yetkililerin verdiği bilgiye göre Kral Hüseyin, çevresiyle rahatça konuşuyor, zaman zaman televizyon seyrediyor ve yeni Veliaht Prens Abdullah'la sürekli temasta bulunuyor, oğluna direktifler verip, Ürdün'de olan bitenlerle ilgili bilgi alıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!