Hürriyet'e ateş

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete ateş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 01:18

Darbe girişimindeki askerlerin hedeflerinden biri de Hürriyet ve Doğan TV Center binaları oldu. Sabaha karşı helikopterle inen 12 er ve 2 yüzbaşı uzun namlulu silahlarla güvenliği etkisiz hale getirip binalara girdi. Yaklaşık iki saat bina içinde kalan ve çalışanları dışarı çıkaran askerler, polis, özel güvenlik görevlileri ve vatandaşların yardımlarıyla yakalandılar.

Haberin Devamı

Gerilim dolu saatler darbe girişiminde bulunulan askerlerin saat 03.17’de otopark alanına Sikorsky helikopterle inmesiyle başladı. 12 er ve 2 yüzbaşı, uzun namlulu silahlarla havaya iki el atış yaptıktan sonra özel güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdi. 7’li tim halinde ayrılan iki gruptan biri saat 03.22’de Hürriyet binası önünde özel güvenlik ekiplerini yine havaya ateş ederek etkisiz hale getirdi. Saat 03.23’te binaya giren askerler, katları dolaşıp çalışanlardan lobiye inmelerini istedi. Hürriyet yazıişleri ve hurriyet.com.tr katında görevlerini yapmaya devam edeceklerini söyleyen çalışanlar ise vurulmakla tehdit edildi. Personel, ellerini havaya kaldırarak askerlerin eşliğinde lobiye indi. Bu sırada Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, yaptıklarının hukuksuz olduğunu söylediği askerlerle kısa süre tartışma yaşadı. Gergin dakikaların ardından personel lobiye indirildikten sonra bina dışına çıkarıldı.

Haberin Devamı

Hürriyete ateş

POLİS: KENDİNİZİ YAKMAYIN

Bir süre sonra bina önüne gelen bir polis aracı darbe girişiminde bulunan askerlere, “Kendinizi yakmayın. Silahları bırakıp teslim olun” anonsu yaptı. Darbeye karşı çıkan vatandaşlar da bina çevresinde toplanmaya başladı. Bekleyiş sürerken ışıkları kapalı bir helikopter, askerleri almak için geldi, bina üzerinde tur attı. Ateş açabilir endişesiyle herkes sipere yattı. Bir jet de bina yakınından geçti. Bir patlama sesi duyuldu. Uzaklaşan helikopter, ikinci gelişinde yerden açılan ateş sonucu askerleri alamadan gitti.

SABAHA KARŞI OPERASYON

Hürriyet’e giren askerlerin etkisiz hale getirilmesi için 04.30’da operasyona başlandı. Yemekhaneye saklanan çalışanlardan bazıları operasyon sırasında dışarı çıkmayı başardı. Askerleri etkisiz hale getirmek için içeriye gaz bombaları atıldı. Tuvalete sığınan iki Hürriyet çalışanı gazdan etkilendi. Binaya giren özel harekât polisleri önce erleri etkisiz hale getirdi. 6 asker üzerlerindeki kamuflajları çıkarıldıktan sonra gözaltına alındı.

Haberin Devamı

YÜZBAŞI AYAĞINDAN VURULDU

Askerler dışarıda bekleyen kalabalığın linç girişimine karşı arka kapıdan çıkarıldı. Bu sırada binanın güvenlik kameralarının takip edildiği bölüme giren yüzbaşının yakalanması için de farklı bir operasyon yapıldı. Kamera odasından çıkması beklenen yüzbaşı kapıda görüldüğünde polis odaya gaz bombası attı. Birkaç saniye sonra özel güvenlik görevlileri ile polisler ateş etmeye başladı. Ayağından vurularak etkisiz hale getirilen yüzbaşı, bacağına kumaşla turnike yaptıktan sonra teslim oldu.

Askerlerin teslim olmasının ardından bina çevresinde toplanan vatandaşlar Türk bayraklarıyla sevinç gösterilerinde bulundu. Gözaltına alınan erlerden biri “Bizi nöbet var diye getirdiler” diyerek kendini savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!