Hürriyet Treni'ne Sivas’ta

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Trenine Sivas’ta
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2009 12:51

HÜRRİYET Gazetesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları işbirliğiyle 9 Eylül'de İzmir'den ‘Hürriyet Hakkımızdır/ Tren Özgürlüktür’ sloganıyla hareket eden Hürriyet treni, Sivas’a geldi. Özellikle çocukların büyük ilgisi ile karşılanan treni ziyaret eden Sivas Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, “Keşke bu tren, raylardan çıkıp ilçelerimize de uğrayabilse” dedi.

Haberin Devamı

SOSYAL PROJE YOKSA MUTLU TOPLUMU UNUT

İNSAN HAKLARI TRENİ'NE OKUL GEZİSİ

SARIKAMIŞ ÇOK MUTLUYDU

HÜRRİYET TRENİ'NDE ÇARELER TÜKENMEZ

ENGELSİZLER ENGELİ KALDIRIRLARSA

TREN 153 YILDIR ÖZGÜRLÜK

TRENDEN FOTOĞRAFLAR

DEMOKRASİYİ GELİŞTİREN YOLCULUK

BELEDİYECİLİĞİN CILKI ÇIKMIŞ

BİRAZ DA BÜYÜKLER USLU DURSUN

ÖZGÜRLÜK TRENİ ÇOCUKLAR İÇİN KALKTI

BURDURLU HALA TREN İSTİYOR

EFELER DE ORDAYDI JAPONLAR DA

Hürriyet treni bu sabah Sivaslılarla buluştu. Sivas Tren Garı’nda mola veren trene, başta çocuklar olmak üzere Sivaslılar yakın ilgi gösterdi. Hürriyet trenini bayraklar ve afişlerle donatılan garda Sivas Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, TCDD 4’üncü Bölge Müdürü İlhan Kelek ile kurum ve kuruluşların daire müdürleri ile öğrenciler ve vatandaşlar karşıladı. Hürriyet Treni Koordinatörü Emel Armutçu ve tren görevlilerine kente yaptıkları ziyaret için çiçek vererek teşekkür eden il protokolü daha sonra, gar içerisinde oluşturulan çocuk hakları ve çevre ile ilgili stantları gezerek, yetkililerden bilgiler aldı. Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi ve Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse, ilköğretim okulu öğrencileri ile birlikte mini bir konser veren Coca Cola mutluluk bandosuna eşlik ederek, trampet çaldı. Hürrieyet Trenini İl Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı çocuk yuvasında kalan minik çocular da ziyaret etti. Çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

‘SİVAS’IN YOLLARINA’ TÜRKÜSÜ

Vali Yardımcısı Çiftçi ve beraberindekiler daha sonra vagonları gezerek mutluluk vagonundaki karaoke pistine çıktı. Burada Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Başkan Yardımcısı Hayri Köse, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ve TCDD 4’üncü Bölge Müdürü İlhan Kelek, yerel basın mensupları ile birlikte ‘Sivas’ın yollarına’ türküsüne eşlik etti. TCDD vagonlarının da ziyaret edilmesinin ardından konferans vagonunda bir araya gelinerek, aile içi şiddet, çocuk ve kadın hakları konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Hürriyet Treni Koordinatörü Emel Armutçu, geçen yılki ziyarette de eksikliği görülen ‘Kadın sığınma evi’ ile ilgili çalışmaları sordu. Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse, bunun tüm ildeki kurumları ilgilendiren bir sorumluluk olduğunu ve bu doğrultuda çalışmalar yapacaklarını dile getirdi. Şu aşamada sığınma evini gerektirecek önemli bir sıkıntı olmadığını ifade eden Köse, huzurevi, engelli yaşlılar için özel bakımevi gibi sosyal çalışmaların bulunduğunu dile getirdi. Konferans Vagonu’nda ayrıca demiryollarının gelecek planları ile ilgili sunum yapıldı. Vagon gezisi sonrasında Sivas halkoyunları ekibi, garda gösteri sergiledi.

Sivas Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girme aşamasında olan bir ülke olduğunu hatırlatarak, “Demokrasi açısından geçmişte ciddi sıkıntılar yaşanmış olabilir. Bunların ortadan kaldırılması için yoğun çaba gösteriliyor. Buna katkı sağlamak önemli. Trenin de buna çok katkı sağladığını düşünüyorum. Geçen yıl görev yerim Kars’ta iken treni insanlara izah etmeye çalışıyorduk. Burada o sıkıntıyı yaşamadık. Çünkü Hürriyet treninin herkes farkında. Kimse bize ‘Nedir bu’ demedi. Keyifli bir uygulama. Birincisi Hürriyet gibi bilinen bir gazete bu işin önederliğini yapıyor. Demiryolları gibi çok sevilen ama halkımız tarafından pek kullanılmayan bir kuruluş var. Bilinen ile bilinmeyenin bir araya gelmesi ile pozitif bir sonuç ortaya çıkacağını ümit ediyoruz. Hem demiryollarını hem sizleri tebrik ediyorum. Sadece il merkezi değil de, keşke tren rayından çıkabilse ilçelerimize de uğrasa. Gerçekten çok özverili bir çalışma. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse ise, “Sivas’ı ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Asya ile Avrupa’yı birleştiren yolculukta, çocuk haklarının korunması yönündeki çalışmaları takip ediyoruz. Aynı zamanda Coca Cola’nın çevresel anlamdaki projeleri de trende var. Sivas olarak atık arıtma tesisimizin çamurunu verimli tarım arazisi olarak serme konusunda bir çalışmamız var. Valilik, Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliği çerçevesinde projeyi başlatacağız. Buradaki çamurları gübre olarak tarıma kazandırma çerçevesinde bir projemiz olacak. İlimize geldiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DOĞUM GÜNÜ HÜRRİYET’İNE İLGİ

Hürriyet treni kapsamında garda açılan stantlarda en büyük ilgiyi ‘Doğdugumuz gün neler olduğunu bilmek hakkımızdır’ standı gördü. Sivaslılar, stant önünde sıraya girerek, doğdukları gün yayınlanan Hürriyet Gazetesi’in birinci sayfasının birer örneğini aldı. Vatandaşlar, o tarihteki haberleri ilgi ile incelerken, bazıları ise kendisinin yanı sıra eş ve çocuklarının doğum tarihini taşıyan gazetelerin de örneğinden aldı. Kadınlar trenin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Ekinlikler çerçevesinde Akbank Çocuk Tiyatrosu kendisi için özel tasarlanmış olan sahne vagonda ‘En Mutlu Kim’ adlı oyunu sahneledi. Oyunu çocuklar ilgiyle izledi. Tren Sivas’taki etkinliğinin ardından bir sonraki durağı için akşam saatlerinde Samsun’a hareket edecek.

HL,GC,EA(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!