Hürriyet Treni Kırklareli'de

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Treni Kırklarelide
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2009 16:40

HÜRRİYET Gazetesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) işbirliğiyle 9 Eylül'de İzmir'den, ‘Hürriyet Hakkımızdır/ Tren Özgürlüktür’ sloganıyla yola çıkan Hürriyet Treni, İstanbul'da boğazı geçtikten sonra geldiği Kırklareli'de coşkuyla karşılandı.

İstanbul'dan dün saat 23.00 sıralarında hareket eden Hürriyet Treni, Babaeski İlçesi'ne 30 kilometre kala Taşağıl Köyü yakınlarında arıza yaptı. Arızanın bildirilmesi üzerine TCDD tarafından başka bir lokomotif gönderildi. Ardından yoluna devam eden Hürriyet Treni, bir saatlik gecikmeyle saat 11.00'de Kırklareli Garı'na ulaştı.

Hürriyet Treni'ni, Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Belediye Başkanı CHP'li Cavit Çağlayan, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser'in yanısıra, çok sayıda öğrenci coşkuyla karşıladı. Vali Yardımcısı Gültekin ve diğer yetkililer, Hürriyet Treni'nden inen Proje Sorumlusu Emel Armutçu, Hürriyet Avrupa Yayın Koordinatörü Halit Çelikbudak, yazar Yalçın Bayer, Aile İçi Şiddete Son Proje Koordinatörü Neşe Hacısalihoğlu'na ‘Hoşgeldiniz’ dedi. İsmail Gültekin, Emel Armutçu'ya bir buket de çiçek takdim etti.

Coca Cola mutluluk bandosu karşılamaya gelen öğrencileri gar binası önünde coşturdu. Emel Armutçu, daha sonra protokol üyelerine treni gezdirdi.

Trende yapılan toplantıda çok önem verdikleri Yıldız Dağları projesini anlatan Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, “Avrupa Birliği proje kapsamında hazırlık aşamasında olan Yıldız Dağları Projesi doğal çevresi ve eko dengesi bakımından ken için çok önemli” dedi.
Belediye Başkanı Çağlayan ise Hürriyet Treni'nin üstlendiği sosyal sorumluluğu övdükten sonra kentlerinde, kadın korunma evlerine ihtiyaç olmadığını, yıllık ortalamada bir veya iki vaka dışında bir kadına yönelik şiddet görülmediği belirtti.

Etkinlikler çerçevesinde öğrencilere ve vatandaşlara, doğum tarihlerinde çıkan Hürriyet Gazetesi'nin birer kopyası armağan edildi. Küçük çocuklara geçen yıl da oyunlar sergileyen Akbank Çocuk Tiyatrosu yine oyunlarını sergiledi. Vatandaşlar tarafından ve öğrenciler, treni gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!