Hürriyet treni Isparta'da

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet treni Ispartada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2009 13:20

HÜRRİYET Gazetesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) işbirliğiyle ‘Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür’ sloganıyla harekete geçen Hürriyet Treni, Isparta'ya geldi. Treni coşkuyla karşılayan Ispartalılar 2004- 2008 yılları arasında seferden kaldırılan Burdur Treni, Göller Ekspresi ve Pamukkale Ekspresi'ni geri istedi.

BİRAZ DA BÜYÜKLER USLU DURSUN

ÖZGÜRLÜK TRENİ ÇOCUKLAR İÇİN KALKTI

BURDURLU HALA TREN İSTİYOR

EFELER DE ORDAYDI JAPONLAR DA

Bugün saat 10.00'da ‘Türkiye’nin Gül Bahçesi Isparta’ya Hoş Geldiniz’ yazılı pankartla süslenen Isparta Tren Garı'na giren Hürriyet Treni, Mehteran Takımı’nın marşları eşliğinde, ellerinde Türk bayrakları olan öğrenciler ve Ispartalılar tarafından coşkuyla karşılandı. Hürriyet Treni'ni karşılayanlar arasında Vali Ali Haydar Öner, Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vecihi Kırdemir ve Prof. Dr. Mehmet Ali Koyuncu ile birlikte çok sayıda daire müdürü ve protokol üyesi de yer aldı. Treni coşkuyla karşılayan Ispartalılar 2004- 2008 yılları arasında seferden kaldırılan Burdur Treni, Göller Ekspresi ve Pamukkale Ekspresi'ni geri istedi.

Hürriyet Kurumsal İletişim Müdürleri Emel Armutçu ve Evrim Sümer, protokole treni gezdirerek, yapılan etkinlikler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Model Trenciler Kulübü'nün, maket tren ve demiryolu ağını gezen davetlilere, TCDD’nin hızlı tren projesi de tanıtıldı.
Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Hürriyet Treni'nin şu an tren seferi düzenlenmeyen Isparta’ya gelişinden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Uzun vadede Isparta, Antalya ve Burdur’u kapsayan bir hızlı tren projesi beklediklerini belirten Vali Öner, “Evet bazı tren seferlerini kaybetmişiz. Ama haklı gerekçeler de var. Ispartalı treni istiyor ama varken de treni kullanmıyor. Sahip çıkmak sadece istemekle olmuyor, aynı zamanda o trene binmek de gerekiyor” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, Isparta’yı temiz ve yaşanabilir bir kent yapma mücadelesinde olduklarını söyledi. Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer’in belediyenin borçlarına ilişkin sorusunu da cevaplandıran Günaydın, “Belediyeyi 125 trilyon borçla devraldık. 5 yılda 625 trilyonluk mülk ve arazi satmışlar. Ve o dönemde bir kuruş devlete para ödememişken, hiç icra da almamışlar. Ama 'biz muhalefetiz' diye onların bıraktığı borç için icra yağmuruna tutuluyoruz” diye konuştu.

Ispartalılar, www.hurriyet.com.tr'nin kendi fotoğraflarıyla birinci sayfada kullanması çalışmasında yer alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. İsteyen ziyaretçilere Hürriyet Gazetesi de hediye edildi.

Haberin Devamı

HÜRRİYET TRENİYLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE  http://www.hurriyettreni.org ADRESİNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!