Hürriyet Treni Bilecik’te

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Treni Bilecik’te
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2008 13:27

HÜRRİYET Gazetesi’nin kuruluşu ile Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 60’ıncı yıldönümleri nedeniyle oluşturulan ‘Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür’ treni, Bilecik’te coşkulu bir şekilde karşılandı.

Trenden inen Hürriyet Kurumsal İletişim Müdürü Evrim Sümer’e Osmaneli karpuzu ile mermerden yapılan Hürriyet logosu hediye edildi.
Hürriyet Gazetesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) ortak girişimiyle 1 Temmuz 2008 tarihinde Kars’tan yola çıkan Hürriyet Treni, dün saat 21.30 sıralarında Bilecik Garı’na geldi. Hürriyet Treni görevlileri ile TCDD yetkilileri, garda bekleyen Güney Ekspresi’nde bulunan ve Adapazarı’na fındık toplamaya giden işçilerin çocuklarına Doğan Egmond’un hazırladığı ‘Çocuk Masalı’ kitaplarını dağıttı.

Hürriyet Treni’nin Bilecik’e gelişi nedeniyle bugün de Garda tören düzenlendi. Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Mehteran Takımı’nın gösteri sunduğu karşılama törenine Vali Musa Çolak, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Özünlü, Osmaneli Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş, Kızılay Şube Başkanı Selami Çınar, Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak ile çok sayıda kişi katıldı.

Bilecik Valisi Musa Çolak ile Belediye Başkanı Selim Yağcı, Hürriyet Gazetesi Kurumsal İletişim Müdürü Evrim Sümer’e çiçek verdi. Vali Musa Çolak, Evrim Sümer’e ayrıca Metristepe Anıtı’nın mermerden yapılmış minyatürünü ve Kınık çömleği hediye etti. Bilecik’in Osmaneli Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş ise Evrim Sümer’e Osmaneli karpuzu ile Hürriyet Gazetesi’nin mermerden yapılmış olan logosununu verdi. Sümer, Osmaneli karpuzunu havaya kaldırarak “Oldukça ağırmış” dedi. Belediye Başkanı Çetintaş, Osmaneli ilçesinde 18-20 kiloluk karpuzlar yetiştirildiğini söyledi.

Bilecik Garı’nda kentin tarihi fotoğrafları sergilendi, kurulan çadırda konuklara gözleme ve ayran ikramında bulunuldu. Hürriyet Gazetesi’nin birinci sayfalarının yer aldığı sergi büyük ilgi gördü. Sergiyi çok sayıda kişi gezdi.

Vali Musa Çolak, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Emniylet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, vagondaki Tren Güzeldir sergisini gezdi. Oyuncak tren ve hızlı tren maketi ilgi gördü. Vali Çolak, Belediye Başkanı Yağcı ve Emniyet Müdürü Ceren’e bilgisayar çıktısından doğdukları günün Hürriyet Gazetesi’nin birinci sayfaları verildi.

Bilecik Valisi Musa Çolak, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren daha sonra konferans vagonunda Evrim Sümer ile biraraya geldi. Vali Musa Çolak Hürriyet Treni’nin Bilecik’e gelmesinden büyük memnunluk duydukları ifade ederek şunları kaydetti:
“İçinde bulunduğumuz 2008 yılı Hakları Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Beyannamesinin kabulü ve Hürriyet Gazetesi’nin kuruluşun 60’ıncı yıl dönümü münasebetiyle ‘Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür’ projesiyle insanların hayatına hak kavramını arayabilme konusunda toplumu bilinçlendirme ve duyarlılık kazandırmayı amaçladıkları için ben Hürriyet Gazetesi çalışanlarına ve Devlet Demir Yolları çalışanlarına teşekkür ediyor, kuruluş ve kurtuluşun beşiği olan, taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek olan ilimize hoş geldiniz diyorum. Böyle bir projeyi hazırladığınız için çok teşekkür ediyorum. İnsan hakları konusunda ve toplumu bilinçlendirme konusundaki çabanızdan dolayı hepinizi kutluyorum. İlimiz hem kuruluşun hem de kurtuluşun beşiğidir. Yani beylikten imparatorluğa, imparatorluktan cumhriyetin kuruluşuna kadar bir tarih ve kültür şehiridir. Bilecik 30 bin çalışanı ile bir sanayi şehiridir. Huzurlu ve güvenli bir ildir. Hürriyet Gazetesi’nin insan hakları konusunda verdiği mesajları duyarırlıkla karşılıyoruz. Ekibin hepsine teşekkür ediyor, çalışmanız insan hakları konusuna büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da yaptığı açıklamada Hürriyet Gazetesi’nin her zaman öncü olduğunu söyledi. Yağcı şöyle konuştu:
“Birlik ve beraberlik hamurunun karıldığı, insan hak ve özgürlüklerinin teminatı olan ve Birleşmiş Milletler Evrensel Beyannemesi yayınlanmadan yüzyıllar önce ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözlerini söyleyen Şeyh Edebali’nin topraklarına hoş geldiniz diyorum. Bu bir aşıkların buluşması diyorum. Topraklarımız çok önemli topraklardır, devlete yön vermiştir. Hürriyet Gazetesi’de medya tarihine ve yayınına baktığımızda her zaman öncülük yapmış ve hürriyetin gerçek anlamda temsilcisi olmuş, insanların ifadelerini özgür bir şekilde yansıtılmasının aracısı olmuş bir gazetedir. Her zaman özgürlüğün açılımının bir sembolü olmuş Hürriyet Gazetesi ile TCDD’yi kuruluşun ve kurtuluşun sembolü olan Bilecik’de ağırmlamaktan ve şehirimizde görmekten son derece mutlluk duymaktayız. İyi ki geldiniz, iyi ki varsınız, sizlerle Türkiye çok güzel yarınlara açılıyor.”

Bilecik Garı’nda Akbank Çocuk Tiyatrosu, Işıl Kasapoğlu’nun Masal Masal İçinde adlı oyununu, trenin tiyatro vagonunda sergilendi. Uluslararası Af Örgütü ve Bilgi Üniversitesi eğiticileri, çocuklar ve gençlerle insan hakları üzerine atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğraf Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, her ilde çektikleri fotoğraflardan oluşan bir fotoğraf sergisi hazırladı. TCDD’nin kendine ait bir vagonda hazırladığı ‘Tren Güzeldir’ sergisinde yer alan oyuncak ve maket trenler ilgi gördü. Doğan Egmond tarafından hazırlanan ‘Çocuk Masalı’ kitapları çocuklara hediye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!